Rio'da durum endişe verici

Rio Olimpiyatları’na kısa bir süre kala, su yarışmalarının yapılacağı bölgelerin kirli olması nedeniyle sporcuların antrenmanlarını düzgün yapamadıkları belirtiliyor.

Yayınlanma: 29.07.2016 - 10:27
Abone Ol google-news

Rio Olimpiyatları’na kısa bir süre kala, su yarışmalarının yapılacağı bölgelerin kirli olması nedeniyle sporcuların antrenmanlarını düzgün yapamadıkları belirtiliyor. Öte yandan, yetkililer de muhtemel hastalıkların ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek sporcuları yarışırken ağızlarını kapalı tutmaları konusunda uyardı.

Avustralya gazetesi Sydney Morning Herald’ın haberine göre yarışmaların başlayacağı Guanabara Körfezi’nde maraton yüzücüler, sörfçüler ve yelkencilerin yarışacağı alanda yüzen hayvan cesedinin bulunması tepki çekti. Hazırlanan bir raporda ise organizatörlerin alanı lağım suları ve enkazlardan temizlemesine karşın bölgenin halen tehlikeli olduğu ifade edildi.

‘PİSLİK İÇİNDE YÜZECEKLER’

Brezilyalı Doktor Daniel Becker, “Atletler resmen insan pisliğinde yüzecekler ve bununla beraber atıklardan kapacakları bakteriler sayesinde hastalanmaları muhtemel” diye konuşurken İspanya kadın yelken takımının teknik direktörü Nigel Cochrane de ortada olan durumu ‘iğrenç’ ve ‘aşırı derecede endişe verici’ olarak tanımladı. Bilim adamları şehir sularının pis ve hatta aşırı bakterili olduğunu, turistlerin yüzebileceği ve izleyeceği alan Ipanema ve Lablon sahillerinin de tehlikeli olabileceğini bildirdi. Avustralyalı yelkencilerin ise bölgede bulunan çöplük ve lağıma rağmen antrenmanlarını sürdürdükleri dile getirildi. Bölgede daha önce, altın madalya şampiyonu yelkenci Mat Belcher ve partneri Will Ryan, ölmüş hayvan ve çeşitli çöplerin halen geldiğine dikkat çekti. Belcher, “Her gün en az iki veya üç kez atık ve çöpler karşımıza çıkarak antrenmanımızı engelliyor’ açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler