Ünal Aysal: 'Bunları yaşadıkça kahroluyoruz'

Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle açılışın hemen ardından oya sunularak bitirildi.

Yayınlanma: 14.05.2014 - 14:48
Abone Ol google-news

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerin anıldığı saygı duruşuyla başlayan toplantıda üyelere hitap eden divan kurulu başkanı İrfan Aktar, gündem maddelerine geçilmeden toplantının sonlandırılmasını oya sundu.

Yaşanan olayın, Türkiye'de şimdiye kadar meydana gelen en büyük maden kazası olduğunu ve hayatını kaybeden insan sayısının daha da artacağından endişe duyduğunu aktaran İrfan Aktar, "Ülkemiz için çok kederli olan bu günde, bizim Galatasaray'ın konularını ele almamızın ne kadar doğru olacağını sizler takdir edeceksiniz. Üç gün ulusal yas ilan edilecek kadar mühim olan konuyu dikkate alarak, bugünkü gündemimizi ertelememiz gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Aktar, maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dilerken, yapılan oylama sonucuna göre gündem maddelerine geçmeden toplantıyı bitirdi.

- Aysal: "Her defasında bu kazaları yaşadıkça kahroluyoruz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, divan kurulu başkanı İrfan Aktar'ın toplantıyı bitirdiğini söylemesinin ardından söz isteyerek kürsüden üyelere hitap etti ve Soma'daki maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Herkesin yüreğini dağlayan, ölçüsüz bir keder içinde olduklarını belirten Aysal, şunları söyledi:

"Bunu ülkemiz çok derinden yaşıyor. Galatasaray camiası olarak, her zaman halkımızın bir aynası ve hislerinin tercümanı olarak bugün aldığımız kararla, örnek bir davranış içinde olduğumuzu bir kez daha ispatladık. Kazalar geliyorum demiyor maalesef ve bugün buradan çıktıktan sonra ne olacağımız da garanti değil. Maden kazaları, çok sık tekrarlayan, alınan tüm tedbirlere rağmen önü alınamayan ciddi bir felaket silsilesi halinde senelerdir ülkemizi tehdit ediyor. Belediyecilik anlayışı, kara dönüşüm için yapılan çalışmalar, bir yerde cemiyetimizi ve insan sağlığını etkiler hale geliyor. Maalesef aynı kısır döngüyü senelerdir yaşıyor ve izliyoruz. Her defasında bu kazaları yaşadıkça kahroluyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine huzurunuzda başsağlığı dilemek istiyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum."

Toplantı esnasında, Soma'da hayatını kaybeden madenciler anısına divan kurulu ve yönetim kurulunun oturdukları masalara birer adet işçi bareti konulması dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler