1800’LERDEN GÜNÜMÜZE BEYPAZARI

Taraklı, Göynük, Mudurnu, Beypazarı

Yayınlanma: 14.10.2015 - 16:13
Abone Ol google-news

Taraklı’da Köpük Helvasın’dan doyasıya yerken, 

Akşam Çayı ile demlenmenin keyfi bir başkadır Göynükte… 
Mudurnu’da alacağınız kahvaltıda Kızılcık Reçelleri kahvaltıların en  Tatlı Süsü olacak.
Üzüm ve Dut yapraklarında dizeli fırınlanan  Beypazarı Kurusu ve 80 katlı Ev Baklavası’da
damaklarda unutulmayacak davetkar tatlar olacak bu seyahatte.
 
Sapanca Gölü kıyısında sabah kahvelerinizi yudumlayarak bir seyahate başlamak çok keyifli olsa gerek.
Lezzet avcıları, farklı tatların tam içine gidiyorsunuz…
GezginDamaklar bu seyahatte de, sizlere enfes menüler hazırlatmışlar…
Düğün Çorbası, Kıymalı Yoğurtlu Mantı, Keşli Cevizli Mantı, Güveçte Yaprak Sarma, Güveçte Etli sebze,  Güveçte Kanlıca Mantarı, Arnavut Ciğeri, Karışık Pide, Piyaz, Tava yoğurdu, Turşu, Tahinli Pide, Tarhana çorbası, Beypazarı güveci, Oğmaç Çorbası, Serpme ( Kesme Makarna, Kaşıksapı, Ev Eriştesi, Fırında Özel Soslu, Garnitürlü Tavuk Tabağı, Soğuk Kızılcık Karavusu, Patatesli Kepekli Köy Ekmeği, 80 katlı baklava Ev Baklavası
City Slow, yavaş şehir olarak bilinen ilçemiz Taraklı’da, birbirinden şirin renkli, cumbalı ve iyi korunmuş evleri, Fenerli ev, eski ilkokul (müze ev), Kurşunlu Cami, Eski han, Yeni çarşı’yı gezdikten sonra, yörenin meşhur Köpük Helvası’ını Hüseyin Usta’da tadıp, tahta oymacılık ürünlerinden alışveriş yapabilirsiniz.      
Daha sonra güzergahınız Göynük…Burada mahalli lezzetlerden oluşan bir menü ile öğle yemeğini keyifle yedikten sonra, Gazi Süleyman Paşa Cami, Fatih Sultan Mehmet’ in hocası Akşemsettin Türbesi, Bakırcılar sokağı, Eski Hükümet Binası, eski Osmanlı Hamamı, Eski Konak ve Sakarya zaferinin anısına yaptırılan Zafer Kulesi’ni tanıyacaksınız. Daha sonra ilçenin doğal güzelliklerinden biri olan Çubuk Gölü’ne uğrayarak alacağınız bir akşam çayıyla yaşadığınız mutlu günün tadını çıkarabilirsiniz.
Panoramik bir görüntüye hazırlanma anı yaklaşıyor…Beypazarı…
 İlçeye vardığınızda, önce bu şirin ilçemizdeki estetik mimari dokuyu 400 metre yükseklikteki Hıdırlık Tepesi’nden akşam görüntüsü ile panoramik olarak izleyeceksiniz.
Yine enfes bir Yöre Kahvaltısı sonrası,1800’lerden günümüze ulaşan tarihi konakların restore edilmesi ve bir turizm şuurunun oluşmasıyla öne çıkan geleneksel Türk sivil mimarisinin tüm tasarım ve yaşam özelliklerini yansıtan yapıtları ve Müze, Suluhan, Selçuklu Camisi, Çarşı, Telkari ve Gümüşçüler Çarşısı’nı gezeceksiniz.
Ülkemizin adeta havuç deposu olan Beypazarı’nda Havuç’a dayalı envaı çeşit ürüne rastlayacaksınız. Bu arada sokaklarda burnumuza mis gibi kokuları gelen ve hiç su kullanılmadan sadece Süt, Un, Tarçın ve Tereyağı ile yoğrulup üzüm ve dut yaprakları üzerine dizilerek fırında pişirilen ünlü Beypazarı Kurusu’nu torba torba almak isteyeceksiniz. 
Beypazarı’ndan ayrılma vakti gelince, yine tarihi otantik yapısını koruyan ve Osmanlı tarihinde önemli bir yerleşim yeri olan Mudurnu’ya geçerek Yarışkaşı Konağı’nda öğle yemeğinizi alacaksınız..
Mudurnu’da geçmişin izlerini taşıyan daracık sokakları gezerek ilçeyi keşfederken Yıldırım Beyazıt Külliyesi, Mudurnu Kalesi tarihi Cami, Hamam, Armutçular, Keyvanlar ve Haytalar gibi eski konaklar ile ilçenin otantik zanaatkarlarını da tanıyacaksınız. Daha sonra yörede yaygın olan kızılcık reçellerinden alıp meşhur Saray Helvası İmalathanelerinden birini ziyaret edeceksiniz.
 
GEZGİNDAMAKLAR İLE
1800’LERDEN GÜNÜMÜZE BEYPAZARI                                         
Taraklı, Göynük, Mudurnu, Beypazarı
Taraklı’da Köpük Helvasın’dan doyasıya yerken,
Akşam Çayı ile demlenmenin keyfi bir başkadır Göynükte… 
Mudurnu’da alacağınız kahvaltıda Kızılcık Reçelleri kahvaltıların en  Tatlı Süsü olacak.
Üzüm ve Dut yapraklarında dizeli fırınlanan  Beypazarı Kurusu ve 80 katlı Ev Baklavası’da
damaklarda unutulmayacak davetkar tatlar olacak bu seyahatte.
21-22 Kasım, 2 gün,  1 gece, Karayoluyla
Sadece 20 gezginin katılabileceği, sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  425 TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler