Ilıcak Köyü karantina altında, sınırları açık

CHP Van Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak, Van’ın Ilıcak köyünün koronavirüs salgını sebebiyle karantina altına alındığını söyleyerek “ Karantina altına alındık ve bizi burada unuttular. Sadece köyün giriş çıkışını kapattılar. Devlet bizi unutmasın ve sorumluluğu üstüne alsın. Çok büyük bir sıkıntı içindeyiz. Yetkililerden açıklama bekliyoruz ” dedi.

Yayınlanma: 02.04.2020 - 06:00
Ilıcak Köyü karantina altında, sınırları açık
Abone Ol google-news

Aykut Parlak, ailesiyle beraber Ilıcak Köyünde karantina altında tutulduğunu söyleyerek, “İstanbul’dan Başkale’ye 100 kişi geldi. Sonra burası karantina altına alındı ve giriş çıkışlar kapatıldı. Karantina altına alındıktan sonra burada kimsenin dışarı çıkmaması gerekirken tamamı sokaklarda geziyor. Kimse ilgilenmiyor, bilgi vermiyor. Burada 65 yaş üstü nüfus çok fazla. Kronik hastalar var. Sadece 1 gün sağlık çalışanları ateşlerini ölçmek için geldiler sonra bir daha uğramadılar.‘ 15 gün boyunca köyden dışarı çıkmayacaksınız’ denildi. Birinde virüs varsa zaten herkese yayılacak. Bir yaşlımıza bulaşırsa durumun önüne geçemeyiz. Dezenfekte çalışmaları bile yapılmıyor” dedi. 

"ÖLÜME TERKEDİLDİK"

Ilıcak köyünün 5 bin nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Aykut Parlak, “İstanbul’da insanlar çalışır, kazandıkları parayı ailelerine gönderirdi. Tüm gençler işten çıkarılmış ve hepsi köyde. İnsanlardan gelen yardımlarda bize ulaştırılmıyor. Köyün girişine askeri araç bırakılmış giriş çıkışlar kesinlikle yasak. Ölüme terkedildik. Tedbir adına hiçbir şey yok. Yiyecek desteği bile yok. Burada kıtlık yaşansa ne yapacağız? En azından yetkililerden bir açıklama istiyoruz. Ilıcak’taki vaka durumu nedir? Ölümler var mı söylensin. Tedbirler alınsın” diye konuştu. 

"SEÇİM ZAMANI ŞEKER, MAKARNA..."

Ilıcak köyünün Suriye sınırına yakın olduğunu anımsatan Parlak, “Sınırlar kapatılmadı. Giriş çıkışlar hala sürüyor. O taraftan da risk altındayız. Bir alanın tek çıkışını kapatınca karantina altına alınmış olmuyor. Dört tarafı da kapatılmalı. Devlet sorumluluğu üstüne almalı. Seçim zamanı geldiğinde şeker makarna dağıtıyorlar böyle bir durum olunca neden ilgilenmiyorlar? Çok büyük bir sıkıntı içindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“HAYVANLAR TELEF OLDU”

Bölgedeki insanların hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Parlak, “Bu dönemlerde buğday arpa alınır hayvanlara verilir onları bile yapamıyorlar. Geçim kaynaklarına ulaşamıyorlar. Hayvanlar telef oluyor. Saman yok, ot yok. Bu insanlar nasıl geçinecek?Yoğun kar yağışı var. Kar yağışı dolayısıyla yurttaşlar hayvanları otlatmaya götüremiyor. Hayvanlar da mağdur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler