İstanbul Sultangazi Belediyesi, yasa gereği vermesi gereken ödenekleri muhtarlara vermiyor

Belediye Kanunu’ndaki “Belediye, muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar” ifadesine karşın

Yayınlanma: 18.02.2020 - 02:00
İstanbul Sultangazi Belediyesi, yasa gereği vermesi gereken ödenekleri muhtarlara vermiyor
Abone Ol google-news

İstanbul Sultangazi’de Cebeci ve 50. Yıl Mahallesi muhtarlarına ödenek verilmezken, muhtarlar yanlarında çalışan personelin maaşlarının bile kendi ceplerinden ödendiğini söylüyor. Yetkili yerlere birçok kez başvuruda bulunduğunu ancak yanıt alamadığını belirten Cebeci Mahallesi Muhtarı Muhammet Ayşan, “Sekreter maaşlarını bile kendi cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz. Belediye muhtarlara ödenmeyen paraların hesabını vermek zorundadır. Bize ödenmeyen paralar nerelere harcanıyor” dedi.

Belediye Kanunu’nda 9. maddeye göre “Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkanları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar” ifadesine karşı Sultangazi 50.Yıl Mahallesi ve Cebeci Mahallesi Muhtarlıkları ödenek alamadıklarından şikayet ediyor. 50.Yıl Mahalle Muhtarı Muhammet Ayşan belediyeden hiçbir ödenek alamadıklarını belirterek, “Belediye nakdi olarak ödenek sağlayacak denildi. Kanunda da ödenek verileceği yazıyor ancak hiç bir ödeme alamıyoruz. Defalarca bu konu ile ilgili müracat ettik ancak dönüş sağlanmadı. 39 ilçenin 33’ü bu ödenekleri alıyor. Bize ödenmeyen paralar nerelere harcanıyor” diye sordu. Ayşan, yanlarında çalışan personelin parasını ceplerinden vermek zorunda kaldıklarını belirterek “Burada çalışan sekreterimizin maaşlarını bile kendi cebimizden ödemek durumunda kalıyoruz. 2 bin liralık bir ödenek aldığımız yazıyor ancak böyle bir para yok. İnternetimiz bile bu ay bağlandı. Onu da çok ısrar ederek yaptırabildik. CHP’li vekiller, konuyu Belediye Meclisi’ne taşıdı. Fakat yine değişen bir şey olmadı. Bu ödenek madem var, bizlere verilsin ki giderlerimizi karşılayabilelim” dedi. 

50.Yıl Mahalle Muhtarı Emrullah Özdemir ise, maddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak, “İstanbul’daki 33 ilçenin muhtarlarının sekreter maaşları ve sigortaları yatırılıyor. Sekreterlerimizin maaşlarının ödenmesi için biz de Sultangazi Belediye Başkanı ile görüştük. Bununla ilgili bir çalışma yürütüleceğini söyledi, ancak değişen bir şey olmadı. Evraklar e-devlet üzerinden alınabildiği için çok fazla bir gelirimiz olmuyor. Giderlerimizi kendi maaşlarımızdan karşılamak durumunda kalıyoruz. Maaşımız dışında giderlerimizi karşılamamız için hiçbir bütçemiz yok. Olan maaşımızı da giderlerimize harcamak durumunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler