Kavurmacı’ya FETÖ davasında 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı’nın yargılandığı davada karar çıktı.

Yayınlanma: 22.02.2020 - 10:26
Abone Ol google-news

Mahkeme, sanıklar hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan Ömer Faruk Kavurmacı’ya 8 yıl 9 ay hapis cezası verirken, Mustafa Şevki Kavurmacı’yı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuklu kaldığı süreyi gerekçe göstererek Ömer Faruk Kavurmacı’nın adli kontrol tedbirleriyle tahliye olmasına hükmetti. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı, babası tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı ile avukatları katıldı. Celse arasında hazırladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar eden cumhuriyet savcısı, sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı’nın, tepe ve üst yönetiminde bulundukları şirketler ile FETÖ faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek her iki sanığın “örgüt üyeliği” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, firari sanık Ahmet Said Kavurmacı’nın dosyasının ayrılıp yeni bir esasa kaydedilmesini talep etti. Cumhurbaşkanlığı avukatı da sanıkların isnat olunan eylemlerden ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. Sanık Ömer Faruk Kavurmacı, “Babamın 55 yıllık emeği olan şirkete atanan kayyım kararının devam etmesi hukuki değildir. Cezaevi şartları epilepsi hastalığıma kötü etki etmektedir. TUSKON yönetimindeki tek tutuklu olsam da ben devletimizin işine burunlarını sokacaklarını bilseydim, TUSKON’un önünden dahi geçmezdim” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler