Sait Faik hikâyeleri İş Sanat sahnesinde

Türk edebiyatının büyük ustası Sait Faik Abasıyanık’ın, Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar başlığı altında derlenen hikâyeleri İş Sanat’ın dinletiler serisinde sunuluyor. Sait Faik’in sevilen hikâyelerinden seçkiyi tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 03:03
Abone Ol google-news
 
Modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden,kendine has tarzıyla ön plana çıkan Sait Faik, ardından gelen edebiyat kuşaklarına çeşitli açılardan öncülük etmiştir.Yazar, insan ve insan sevgisi üzerinde temellenen, sade bir dille kaleme aldığı öykülerinde merkez-taşra ilişkisi üzerinde durmuş, insanın günlük hayatından kesitleri, İstanbul’u, adaları ve deniz temalarını sıklıkla işlemiştir.
 
Atilla Birkiye’nin düzenlemesi ve Mehmet Birkiye’nin rejisiyle eski bir radyo kayıt stüdyosu düzeninde seslendirilecek hikâyelere Serdar Yalçın’ın müzikleri eşlik edecek. Sait Faik’in “Projektörcü,” “Alt Kamara,” “Plajdaki Ayna,” “Sivriada Geceleri” ve “Hişt Hişt” gibi öykülerinin seslendirileceği dinleti, 19 Ocak Pazartesi akşamı 20'de İş Sanat’ta.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler