Bonzainin kitabı çıktı

Türkiye’de çığ gibi büyüyen; kendine her geçen gün her kesimden yeni kurbanlar seçen Bonzai, ilk kez bir kitapta, araştırma- inceleme ve röportajlar aracılığıyla ele alınıyor.

Yayınlanma: 22.01.2015 - 12:05
Abone Ol google-news

Gazeteci Meltem Yılmaz’ın kaleminden çıkan “Bonzai: Boş Tarlalarda Ölü Bedenler”de, bonzainin bireysel olduğu kadar toplumsal, kültürel ve ekonomik boyutları da okuyucuyla buluşuyor. Türkiye’de ilk kez 2002’de kullanılan maddenin 2010’a kadar neden tespit edilemediği, her kesimden kullanıcı sayısı yüzde 800 oranında artan maddenin neden ve nasıl uyuşturucu aleminin “kralı” haline geldiğinin yanı sıra; bonzainin günlük yaşama sızma biçimleri, muhafazakar kesimin konuyu ele alış şekli, aile içi şiddette gelişen bonzai faktörü, Türkiye’de birey devlet ilişkisinde yarattığı kırılma, kentsel dönüşüm projelerinin bonzai ile ilişkisi, yasalardaki boşluk ile tedavide yapılan hatalar, “Bonzai: Boş Tarlalarda Ölü Bedenler” kitabında mercek altına alınıyor.

Kitapta, bonzai bağımlılarıyla yapılan, kan donduran söyleşiler yer alıyor… Tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi bir bağımlı, üç kez kalbi durduktan sonra yaşama döndürülen bir bağımlı, 22 kez AMATEM’e yatan bağımlı, oğlunu Çocuk Esirgeme Kurumu’na bırakıp uyuşturucu temini için fahişelik yapan bir bağımlı ve daha birçoğu, yaşadığı akıl almaz olayları okuyucuyla paylaşıyor. Ailelerin anlatımları ise, bağımlı bireyin aile içerisinde nasıl karşılık bulduğunu gözler önüne seriyor.


Türkiye’nin uyuşturucu trafiğindeki yeri, bağımlıların genel profili ile uzman görüşleri eşliğinde hazırlanmış ailelerin bilmesi gereken konuların da yer aldığı “Bonzai: Boş Tarlalarda Ölü Bedenler”, Türkiye’de bonzai özelinde yazılmış ilk kitap olma özelliği taşıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler