200 yıllık iddia gerçek oldu! Ünlü yazarın mezarı bulundu

Miguel de Cervantes Saavedra’nın kayıp mezarını bulmak için yaklaşık bir yıldır süren çalışmalar meyvesini verdi. Mezarın tahmin edildiği gibi Madrid'deki Trinitarias Kilisesi'nin altında bulunduğu kesinleşti.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 16:23
Abone Ol google-news

Don Quijote de la Mancha, diğer deyişle Don Kişot’un yazarı Miguel de Cervantes Saavedra’nın kayıp mezarının tahmin edildiği gibi Madrid’in Las Letras bölgesindeki Trinitarias Kilisesi'nin altında olduğu açıklandı.

Bazı tarih kitaplarına göre 23 Nisan 1616 tarihinde ölümünden hemen sonra kendi arzusu doğrultusunda Madrid'deki Convento de las Trinitarias Kilisesi'ne defnedildiği sanılan Cervantes'in mezarı yaklaşık bir yıl süren araştırmalar sonucunda bulundu.

İspanyol haber ajansı EFE'nin, araştırma ekibine dayandırarak yayımladığı habere göre, kilisenin altındaki mezarlıkta bulunan, M ve C baş harflerinin olduğu mezar yerindeki kalıntıların Cervantes'e ve eşi Catalina de Salazar'a ait olduğu belirlendi. Laboratuvarda yapılan analizler sonucunda bu kalıntıların büyük ihtimalle Cervantes ve eşine ait olduğu açıklandı.

200 yıllık iddia

Her şey 1800’lerde ortaya atılan bir iddianın izinin sürülmesiyle başladı. Buna göre, 200 yıl önce manastıra ait kilisenin altındaki kabirde bir kadın, bir erkek, bir de çocuk gömülüydü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler