Cemal Canpolat TÜYAP'ta okurlarıyla buluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 15:37
Abone Ol google-news

Canpolat, Beylikdüzü Belediyesi Standı’nda Siyah Beyaz Yayınevi’nden çıkan son kitapları Sarı Saltık, Osmanlı’nın Gerçek Manevi Temeli: Dervişler, Babalar, Bektaşi Dergâhları ve Şeyh Bedreddin Dede Sultan kitaplarını imzaladı. Kitap Fuarı’na gelen vatandaşlar Canpolat’tan imza alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, gençlik yıllarından bugüne içinde bulunduğu sendikal ve siyasi mücadele kadar kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalarla da biliniyor. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bektaşiliğin izini süren; Anadolu’da ve Balkanlar’da birçok bölgeyi ziyaret eden Canpolat, edindiği izlenimleri kitaplarında daha önce hiç duymadığınız tarihi bilgilerle okuyucuya sunuyor.

Bugüne kadar yayımlanmış 5 kitabını bulunan Canpolat, Şeyh Bedreddin Dede Sultan isimli kitabında “Ay ve güneş herkesin lambasıdır, hava herkesin havasıdır, şu herkesin suyudur. Ekmek neden herkesin ekmeği değildir?” diyen; yaşamı boyunca haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadele eden Şeyh Bedrettin’in öyküsünü daha önce hiç bilinmeyen yönleriyle ele alıyor.

Canpolat kitaplarında ayrıca Anadolu’nun ve Balkanlar’ın İslam diniyle tanışması sürecinde dervişlerin ve Bektaşi dergâhlarının rolünü; Müslümanlar kadar Hristiyanların da farklı isimlerle anarak aziz kabul ettiği Sarı Saltık’ın hayatını büyük bir incelikle okuyucuya aktarıyor.

Son çıkan kitaplarıyla bugün 36. İstanbul Kitap Fuarı’na katılan Canpolat’a kitapseverler de büyük ilgi gösterdi. 12.00-14.00 saatleri arasında planlanan imza günü vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı 15.00’e kadar devam etti. Fuara gelenler Canpolat’a kitaplarını imzalatıp bol bol fotoğraf çektirdi.

 

CHP’li Canpolat, vatandaşların ilgisinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek gelenlere tek tek teşekkür etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler