Atatürk konserlerle anılacak

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bakırköy ve Kartal belediyelerince gerçekleştirilecek konserlerle anılacak.

Yayınlanma: 10.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nda saat 19.00’da düzenlenecek “10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri”nde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Sanat Çoksesli Korosu ve Ankara Çoksesli Korosu sahnede olacak. Sanatçı Erol Evgin de “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” adlı performansıyla Atatürk’ü anma gecesinde yer alacak.

Bakırköy Belediyesi’nin “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği konserde Bakırköy Belediyesi Klasik Müzik Oda Orkestrası ve Bakırköy Konservatuvarı Vakfı Türk Müziği Korosu sahnede olacak. Şef Elşad Bagirov yönetimindeki orkestra, solistleri Gizem Coşkun’la “Yaylı Sazlar Serenadı”nın arkasından, Oğuzhan Balcı’nın düzenlediği “Zulül”, “Rüzgâr Uyumuş”, “Kelebek”, “Ayrılık”, “Denizde Akşam” ve “Kalbe Dolan O İlk Bakış” adlı eserleri seslendirecek. Bakırköy Konservatuvarı Vakfı Türk Müziği Korosu ise şefleri Faruk Salgar yönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri ney ve zeybek eşliğinde seslendirecek.

Konser, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Kartal Belediyesi ise “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri” gerçekleştiriyor. Kartal Belediyesi ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konserde müzik öğretmenlerinden oluşan koro saat 9.30’da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirecek. Konseri şef Ebru Demirvücut yönetecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler