Flütün ipeksi rengi ortaya çıktı

Fransız ekolünün genç kuşak flüt sanatçısı Julien Beaudiment ve arp sanatçısı Marie Pierre Langlamet Boğaziçi Albert Long Hall Konser Salonu'nda unutulmaz flüt arp resitallerinden birini verdi.

Yayınlanma: 21.12.2014 - 23:18
Abone Ol google-news
 
Berlin Filarmoni Orkestrası arp grup şefi Langlamet ile Los Angeles Filarmoni Orkestrası'nın flüt grup şefi Baudiement konserde J.S.Bach, Mozart, Fauré, Ibert, Debussy, Tournier, Ravel, M.De Falla ve Piazzolla’nın eserlerini yüksek birliktelikle seslendirdiler.
 
Sanatçılar Albert Long Hall konserlerinin yaratıcısı Evin İlyasoğlu’nun eşi Eyüp İlyasoğlu’nun 1.ölümyıldönümü olan 17 Aralık Çarşamba akşamı verdikleri konseri, onun acısını paylaştıklarını ifade ederek Gluck’un “Orfeo ve Euridice” operasından hüzünlü bir bis parçasıyla  noktaladılar.
 
Beaudiment ile aynı hocadan ders almış olan flüt sanatçısı Nihan Atalay konseri şu sözlerle değerlendirdi;
 
“Beaudiment, Fransız Flüt ekolünün Jean Pierre Rampal'dan sonra gelen ikinci Kuşak flüt jenerasyonunun en büyük isimleriyle çalışmış, yeteneğini daha 22 yaşındayken Lyon Ulusal Orkestra'sına girerek kanıtlamış genç ve ünlü bir sanatçıdır. İstanbul'daki konserinde flütün ipeksi rengini ve narinliğini ortaya çıkararak, yaptığı inanılmaz genişlikteki nüanslarıyla seyirciyi adeta bir sihirbaz gibi manyetize etmeyi başardı.
 
Renk skalasının her tonunun flütün tonalitesine yansıdığı, müzikal cümlelerin birbiri ardına adeta bir şiir gibi geldiği, nefesini bir arşe gibi kullanarak flüte hayat verdiği, arp ile flütün denge ve uyum içinde çalındığı bu konser daha uzun zaman hafızalardan çıkmayacak gibi gözüküyor.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler