Martı Klasiklerinde Borusan Quartet

Türkiye’nin dünya çapında oda müziği topluluğu Borusan Quartet, Martı Klasiklerinde, bugüne dek konserlerinde bis olarak seslendirdikleri eserleri çalacaklar.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 03:06
Abone Ol google-news
 
Martı İstanbul Hotel’de 21 Ocak Çarşamba saat 20’de gerçekleşecek gecede, müzik yazarı ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali de sanatçılarla sohbet edecek.
 
 
Esen Kıvrak(1. Keman), Olgu Kızılay(2. Keman), Efdal Altun(Viyola) ve Çağ Erçağ(Viyolonsel)’den oluşan Borusan Quartet, 2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kuruldu. Alban Berg Quartet, Juilliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katılan topluluk, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Süreyya Operası’nda gerçekleştirdikleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı turneleriyle de adını her geçen gün daha da güçlü duyuruyor.
 
2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünü alan topluluğun viyolonsel üyesi Çağ Erçağ da 2014 “Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülünü aldı. Topluluk, 2010 yılında New York Carnegie Hall’ da finali gerçekleşen dünyanın en önemli yarışmalarından ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması’nda da birinci olarak altın madalya kazandı.  
 
İsviçre’deki Maggini Vakfı’nın beğenisini kazanarak yapılan işbirliği ve Borusan Sanat’ın desteği ile kendilerine sağlanan A. Stradivarius (1714 “Adam”), N. Amati (1662), A. Testore (1725) ve Petrus Guarneri (1740) gibi dört kıymetli enstrümanla çalmakta olan topluluk, dünyanın birçok önemli festival ve konser salonlarında davet almaya devam ediyor.
 
Borusan Quartet, Borusan Kültür Sanat tarafından ünlü besteciler Oğuzhan Balcı, Mahir Çetiz, Turgay Erdener, Özkan Manav, Alper Maral, Turgut Pöğün, Hasan Uçarsu ve Meliha Doğuduyal’ın kendileri için sipariş edilen yapıtlarının ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.
 
Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve Gürer Aykal’ın “Yaylı Çalgılar Dörtlüleri” ni kaydettikleri Erkin, Aykal, Saygun adlı ilk CD’leri 2013 Mayıs’ında Lila Müzik’ten yayımlanan topluluk, son olarak Aralık 2014’te efsane piyanist İdil Biret’in katılımıyla Schumann Piyanolu Beşli op.44 ve Senfonik Etüdler op.13'ün  CD kaydını gerçekleştirdi.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler