29 . Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

Kraliyeti ayağına getirdi, sıra İzmir'de!..

Yayınlanma: 24.05.2015 - 17:02
Abone Ol google-news

Müzikseverlerle 1987 yılında Efes Antik Tiyatrosu'nda Ray Charles'ın verdiği konser tanışan “Uluslararası İzmir Festivali” 29. kez sanatseverlerle buluşuyor. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından 29 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen festivalde yine birbirinden seçkin müzisyenler sahne alacak. Festival, 26 Mayıs Salı günü sanat çevreleri tarafından “kraliyeti ayağına getiren şef” olarak tanımlanan Riccardo Muti'nin, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki yöneteceği konserle başlayacak. 2 Temmuz'a kadar sürecek festival kapsamında konserler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

CHARLES'TEN KIZIL ORDU'YA...

87 yılında Charles'le başlayan ve kesintisiz süren müzik festivalinde dinleyiciler, aralarında Chiris De Burgh'ten Sting'e, Kızıl Ordu Korosu'ndan Jan Garberek'e sayısız ünlü ismi ve gösteriyi izleme olanağı buldu. Kentin birçok noktasında gerçekleştirilen konserlerini yanı sıra müzikseverler yine aralarında James Brown, Brayn Adams gibi ünlü isimleri Efes Antik Kenti'nin büyülü ortamında izledi. Aradan geçen 29 yılın ardından bu yıl da izleyicileri birbirinden seçkin müzisyenler bekliyor.

PİYANİST İZMİR'DE...

Festival kapsamında müzikseverler, dünyaca ünlü keman virtiözü Ithzak Pearlman’ı 30 Mayıs'ta Ahmed Adnan Saygun'da dinleyebilecekler. Ayrıca Roman Polanski’nin 2002 yapımı filmi “Piyanist”in o yılın bütün sinema ödüllerini kazanmasında büyük paya sahip başrol oyuncusu Adrien Brody’nin film boyunca çaldığı parçaları unutulmaz kılan piyanist Janusz Olejniczak da festival kapsamında 16 Haziran'da Efes Odeon'da müzikseverlerle buluşacak. Etkinlik kapsamında “Çağdaş Seslenişler” başlıklı bir projeye de imza atılacak. Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in az bilinen ve neredeyse hiç seslendirilmemiş vokal eserlerini gün yüzüne çıkarıp seslendirilecek.

Festivalde, 60. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak. Topluluğunun “25. Yıl Projesi” olan “Üç Mehmet’in Dansı”nda Ege Bölgesi’nin üç Mehmet Efesi’nin (Atçalı, Çakıcı ve Demirci) kahramanlıkları destansı bir gösteriyle aktarılacak. Müzikseverler 2 Temmuz'a kadar sürecek festival kapsamında, “orgun çılgın virtüözü olarak adlandırılan Cameron Carpenter, Franz Liszt Oda Orkestrası'nı, 1997 yılından günümüze dek Küba müziğinin elçileri olarak tüm dünyada konserler veren ve veda turnesine çıkan Orquesta Buena Vista Social Club'ı izleme olanağı bulacaklar. Festivalin kapanışı da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek gösteriyle Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon