Afyon’da caz başkadır

Afyonkarahisar Caz Festivali, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Bu sene 18. kez yapılacak festivalin onur konuğu ise Ömür Göksel...

Yayınlanma: 24.04.2018 - 22:14
Abone Ol google-news

Anadolu’nun en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar Caz Festivali, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Bu sene 18. kez yapılacak festivalin onur konuğu ise Ömür Göksel... Genel sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali, dünyaca ünlü caz sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. 27 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyon Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek festivale, yerli yabancı 70 sanatçı katılıyor.

Festivalin onur konuğu Ömür Göksel

Afyonkarahisar Caz Festivali’nin açılışını, ‘kadife sesli romatik prens’ lakabıyla da anılan, besteci, müzisyen Ömür Göksel ve Ankara Büyükşehir Big Band Kent Orkestrası gerçekleştirecek. Özellikle 70’li yıllarda, ‘Ağlıyormuşsun’, ‘Umurumda mı Dünya’, ‘Kızım’ şarkılarıyla gönüllere taht kuran Ömür Göksel’e bu özel gecede, meslek yaşamı boyunca caz müziğine verdiği katkılardan Caz Festivali Onur Ödülü verilecek.

Festivalde neler olacak?

NG Afyon Oteli’nde 10 gün sürecek Caz Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir programla müzik severlerin karşısında... Avrupa’nın önemli caz sanatçılarından Erich Ciompa, Tereza Krippner ve Kristina Riljáková’nın katıldığı festivalde, Ece Dorsay, Zümrüt Alieva, Makaew Duo klasik müzikteki caz formları ve bestelerini misafirlerle buluşturacak. Festivalde “Oriental Blues” adlı müzik tarzıyla dikkat çekecek olan Luxus, tango, blues ve Balkan müziklerini yorumlayarak caz tutkunlarına keyifli bir gece yaşatacak. Caz festivali kapsamında 2015 yılında İtalya’da “Dominico Calucci” Uluslararası Müzik Yarışması’nda Grand Prix ödülü sahibipiyanist Aleksandr Mekaev, genç keman sanatçısı Peter Mekaev ile aynı sahneyi paylaşacak. Festivalin parlayan yıldızlarından Çek asıllı müzisyen Erich Ciompa Trinec, West Side Story, Evita gibi ünlü müzikallerde yer alan Avrupa’nın tanınmış davulcularından Ivan Ades ile beraber Erich Ciompa Ensembleli adlı grubuyla tutkunlarını karşısında olacak. Çek müzik dünyasının diğer bir önemli genç vokali Kristina Riljáková, eşsiz sesi ve çarpıcı performansıyla caz festivaline renk katacak. Dünyanın sayılı caz yıldızları arasında gösterilen Arturo Sandoval ve gibi önemli sanatçılara eşlik eden Jaroslav Jezek’in yanı sıra Çek oyuncu Tereza Krippner’da 18. Afyonkarahisar Caz Festivali’nde yer alacak.

Afyonlu çocuklara sürprizler

Afyonkarahisar Caz Festivali, müzik ziyafetinin dışında bir dizi etkinliğin ev sahipliğini de yapacak. Aralarında Atilla Dorsay, Yalvaç Ural, Asuman Kafaoğlu Büke, Aydın Büke, Hülya Tunçdağ, Ali Yılmaz, Nadir Ede ve Filiz Ediger gibi ünlü sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan bir grup, Afyonkarahisar’da ilköğretim okullarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelecek ve müzik, sinema, edebiyat, resim gibi sanatın her dalı üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Festival hakkında detaylı bilgiyi facebook.com/ngafyon veya instagram. com/ngafyon adreslerinden edinebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler