Katil aramızda

Ünlü polisiye yazar Agatha Christie’nin en sürprizli romanından uyarlanan dramatik polisiye gerilim, varsıl bir ailenin gerçek yüzünü, aile bireylerinin gizli hırslarını, tutkularını anlatıyor, nefret, tutku, kin, öfke, şüphe, hırs, kıskançlık duygularını başarıyla sorguluyor.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 10:52
Abone Ol google-news

1871’de Yunanistan’da doğan, 23 yaşında cebinde tek kuruş olmadan Londra’ya gelen Aristide Leonides o yılın sonuna doğru ilk lokantasını ardından da ilk otelini açar. İlk eşi Leydi Marcia de Havilland genç yaşta ölünce Amerikalı genç ve güzel dul Brenda ile evlenir. İyice zenginleşen Aristide Leonides büyük bir imparatorluk kurar. 86 yaşında kalp krizinden yaşamını yitirir. Leonides’in büyük torunu Sophia de Havilland dedesinin öldürüldüğünden şüphe etmektedir. Bu cinayeti Scotland Yard’dan önce araştırması için eski sevgilisi dedektif Charles Hayward’dan yardım ister. Charles’ın babası komiser yardımcısı babası İngiliz polis teşkilatının efsane isimlerindendir.

18 ay önce Kahire’de diplomat iken Sophia ile büyük bir aşk yaşayan Charles genç kadının onu terketmesinin ardından Londra’ya gelip burada kendi özel dedektiflik bürosunu kurmuştur. Charles, Sophia’nın önerisini gönülsüzce kabul eder. Sophia katilin hala evde olduğunu düşünmektedir.

Herkesi kontrol etmeyi ve yönetmeyi seven Aristide Leonides’in hem güçlü dostları hem de gizli düşmanları vardır. Yunan İç Savaşı’ndan beri CIA ile işbirliği yaptığı, komünist düşmanı ve Amerikan casusu olduğu gibi onunla ilgili çeşitli varsayımlar ortada dolaşmaktadır.

İlk eşinin kızkardeşi, Sophia’nın teyzesi Leydi Edith de Havilland, Leonides ailesinin bireylerini acımasız olmalarıyla suçlar. Aristide’nin torunu Sophia ile yaşıt olan son eşi eski dansçı Brenda ise tüm ailenin kocasının sırtından geçindiklerini belirtir. Sophia’nın annesi Magda şöhrete ulaşamamış bir tiyatro oyuncusudur, babası Philip ise tarihçi olduğunu söyler. . Sophia’nın amcası Roger ekonomik sorunlar yaşayan aile şirketini yönetmektedir, kimyager karısı Clemency’nin uzmanlık alanı bitki zehirbilimidir.

 

Ailenin bireyleri birbirlerinden alabildiğine şüphe ve nefret ederler. Her Agatha Christie öyküsünde olduğu gibi herkes potansiyel suçludur. Cinayet herhangi biri tarafından işlenmiş olabilir, Hepsinin Aristide Leonides’i öldürmesi için geçerli bir nedeni vardır. Charles Hayward’ın soruşturması sürecinde hiçbir şey netleşmez bu da filmi finale dek merakla izletir.

Tüm oyuncu kadrosunun yetkin yorumlar sunduğu polisiye gerilimin mekan-kostüm tasarımları da çok başarılı. Charles Hayward’ı aktör Jeremy Irons ile aktris Sinead Cusack’ın oğulları Max Irons canlandırıyor.


Crooked House (Çarpık Evdeki Cesetler) Yönetmen: Gilles Paquet-Brenner Oyuncular: Glenn Close, Terence Stamp, Max Irons, Stefanie Martini, Julian Sands, Honor Kneafsey, Gillian Anderson, Christina Hendricks, Amanda Abbington, Christian McKay, Jenny Galloway, Preston Nyman/ 2017, 110 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler