Güle güle Ayşen Gruda

Usta sanatçı alkışlarla uğurlandı, cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Yayınlanma: 25.01.2019 - 22:10
Abone Ol google-news

 

Fotoğraf: Kurtuluş Arı

Türk sinemasının usta ismi Ayşen Gruda dün son yolculuğuna uğurlandı. Pankreas kanseri nedeniyle çarşamba günü yaşamını yitiren Gruda için Zincirlikuyu Camisi’nde tören düzenlendi. Sanatçılar Müjdat Gezen, Nevra Serezli, İlyas Salman, Selda Alkor, Demet Akbağ, Erol Evgin, Aydemir Akbaş, Ali Sunal, Demet Evgar gibi birçok ismin yer aldığı törende siyaset dünyasından da TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu. Cenaze namazının ardından sanatçının Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alındığında uzun süre alkışlandı. Sevenleri, tabutunun üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. Ayşen Gruda, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

‘Cumhuriyet kadınıydı’

Ünlü isimler Ayşen Gruda'yla ilgili düşüncelerini paylaştı:

-Nevra Serezli: Çok önemli bir sanatçı, komedyen ve insandı. Bir Cumhuriyet kadınıydı. Komediyi en iyi bilenlerden biridir. Sahnede onunla oynamak ders gibiydi. Hayata bakış açısı çok ciddi ve bilinçliydi ama bir yerinde hep espri bulurdu. Mükemmel bir insandı.

-Aydemir Akbaş: Oynarken zevk aldığım ender oyunculardan biriydi. Yazın Fethiye’de iki film çekecektim; hasta olduğunu biliyordum, yorulmasın diye mekânı fazla olmayan bir rol yazdım ona, herhalde o rolü sileceğim. Kimseye oynatmam.

-Selahattin Taşdöğen: Sanat camiası önemli oyuncularından birini kaybetti. Onun yeri asla doldurulamayacak.  

-Sinan Bengier: Oyunculuğunun ötesinde çok iyi bir insanı kaybettik. Kimseye kötülüğü dokunmayan, Cumhuriyete bağlı, Atatürk sevgisi sonsuz bir insandı.

-Gürsel Tekin: Buradaki yoğunluğu da görünce, farkı da görebiliyorsunuz. O kuşaktaki sanatçılar bizim yaş gruplarımızın aynı zamanda ablalarıydı, öğreticileriydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler