Ankara’da müziğin baharı

36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4-25 Nisan’da yapılacak.

Yayınlanma: 03.04.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

Ankaralılar, 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali ile 4-25 Nisan 2019 tarihleri arasında müzikal bir bahar yaşayacak. Festivalde bu sene de yüzlerce sanatçı ve topluluk sahne alacak. Kapılarını baharda açacak olan festival, Ankaralılara müzikli bir bahar yaşatacak.
Başkentin en uzun soluklu uluslararası etkinliklerinden olan, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın 35 yıldır Ankaralılık adına düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu sene de tüm sanatseverlere kapılarını açıyor. Festivalde, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli sanatçılar başta olmak üzere; Almanya, Brezilya, Estonya, Fransa, Gürcistan, İspanya, İtalya ve Ukrayna’dan klasik müzik, dans ve caz alanlarında dünyaca ünlü isimler sahne alacak. Ankaralılar, baharın başlangıcını dünyanın dört bir yanından gelen 400’e yakın sanatçı ve toplulukla beraber kutlayacak.

Açılış bugün
Festival; bu sene de açılış ve kapanış konserlerinin senfonik orkestralarca yapılması, başkentin ve Türkiye’nin müzikal kapasitesinin yansıtılması ve genç solistlerin desteklenmesi ilkesine bağlı kalarak bu akşam şef Orhun Orhon yönetimindeki konser ile açılacak. Orhon yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent’e; koro şefi Çiğdem Aytepe ve TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu festivale özel hazırladıkları program ile eşlik edecek. Konserde; soprano Görkem Ezgi Yıldırım, alto Elif Canbazoğlu, tenor Arda Doğan ve bariton Arda Aktar solistliğinde W.A. Mozart Taç Giyme Messe ile piyanist Gökhan Aybulus solistliğinde S. Rachmaninoff 2 numaralı Piyano Konçertosu seslendirilecek. Festival, 25 Nisan’da Vakthang Kakhidze şefliğinde Tiflis Senfoni Orkestrası’nın konseri ile kapanacak. Bu konserde, eğitimini Türkiye’de tamamlamış, uluslararası ödüllerin sahibi genç keman sanatçısı Veriko Tchumburidze solist olarak sahne alacak.

İlk kez Türkiye’de UAMF’de konser verecek klasik gitar dünyasının genç gitarist Yamandu Kosta, beş kıtada binlerce konser veren besteci, piyanist ve orkestra şefi Manolo Carrasco ve Flâmenko Topluluğu sanatseverlerle buluşacak. 75 yıllık geçmişine 50’den fazla ödül sığdırmış 100 kişilik dansçı ve müzisyen kadrosuyla Virsky Ukrayna Ulusal Dans Topluluğu da Ankaralılara unutulmaz bir gösteri sunacak. Çekya’nın önemli müzisyenlerinden Josef Spacek-Miroslav Sekera keman - piyano ikilisi de konser verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler