Yazarlardan Kobani’ye destek... Sınıra gidiyorlar

Yazarlar Kobani’ye destek ve insanlık koridoru açılması için Suruç’a gidiyor. İstanbul’dan gidecek olan yazar grubuna Diyarbakır ve Batman’daki yazarlardan da katılım bekleniyor. Yazar Aslı Erdoğan’ın öncülüğünde de change.org’da “Kobani’ye bir koridor açalım” başlığıyla bir imza kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 22.10.2014 - 15:12
Abone Ol google-news

Murathan Mungan, Vivet Kanetti, Ayşegül Tözönen, Hatice Meryem, Sema Kaygusuz, Aslı Erdoğan, Seray Şahiner, Işıl Özgentürk, Gaye Boralıoğlu, Can Öz, Menekşe Toprak, Sine Erkut, Onur Behramoğlu, Mehtap Meral, İlkay Akkaya’nın 25 Ekim Cumartesi günü İstanbul’dan yola çıkacağı öğrenildi. Behçet Çelik ve Burhan Sönmez de desteğini iletti.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Aslı Erdoğan, change.org’taki metni dünyadaki ulaşabildiği herkese ulaştırdığını, İzlandalı, Fransız, Norveçli, İsveçli yazarlardan da destek aldığını belirtti. Erdoğan, yabancı yazarlar tarafından bu ülkelerdeki Uluslararası Yazarlar Birliği’nin (PEN) şubelerinde bunun konuşulacağının belirtildiğini söyledi.

Kobani’ye peşmerge geçişi için koridor açıldığını söyleyen Erdoğan “İnsanlık koridorunun açılması daha önemli” diye konuştu. Bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla da ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler