Eşyalar da öldürücüdür

Aile adlarını temize çıkarmaya çalışan iki kardeşin doğaüstü güçler taşıyan antika bir aynayla savaşımları sürükleyici bir anlatımla karşımızda.

Yayınlanma: 31.10.2014 - 18:56
Abone Ol google-news

Kaylie 13, Tim’se 10 yaşındayken tüm yaşamlarını derinden etkileyecek olağanüstü bir deneyim yaşarlar. Yeni evlerine taşındıktan bir süre sonra babaları Alan çalışma odasına kapanır, uzun saatler süresince bu odadan hiç çıkmaz. Anneleri Marie bu durumdan çok rahatsız olur ama elinden hiçbir şey gelmez. Gün geçtikçe çift tartışmaya, kavga etmeye başlar, Kaylie’yle Tim ebeveynlerinin arasında kalırlar. Bir gün Alan karısı Marie’yi öldürür. Kaylie’yi de öldürmeye kalkışınca Tim babasınısilahla vurur. Tim hapishaneye, Kaylie’de koruma evine gönderilir. Aradan yıllar geçtikten sonra psikolojik tedavi gören Tim 21 yaşında tutukevinden çıkar. 23 yaşındaki ablası Kaylie müzayede işinde çalışmaktadır. Kardeşi hapisteyken araştırmalar yapan Kaylie, annesi ve babasını, babasının çalışma odasındaki duvarda asılı olan antika Lasser aynasının öldürdüğüne dair kanıtlar bulmuştur.

400 yıllık ömrü süresince, 1754’ten günümüze dek bu ayna 45 kişinin yaşamını sonlandırmıştır. Doğaüstü güçleri olan bu ayna, insanlardan, hayvanlardan ve bitkilerden beslenmektedir. Tim’in eve gelmesiyle birlikte Kaylie ailesiyle ilgili karanlık işlerle uğraşmaya başlar. Kaylie’nin amacı Lasser aynasının gözlemlenebilir bir doğa üstü gücü olduğunu kanıtlamaktır. İki kardeş aynayı birlikte yok edeceklerdir ama bu hiçte kolay değildir çünkü ayna kendini çok iyi savunmaktadır.


Genç oyuncular Karen Gillan (Guardians of the Galaxy/ Galaksinin Koruyucuları) ve Brenton Thwaites’in (The Giver/ Seçilmiş) başarılı yorumlar sunduğu korku–gerilim, bilinç, bilinç altı, bellek, cesaret, sevgi, güven temalarını işliyor.

Oculus (Göz) Yönetmen: Mike Flanagan Oyn: Karen Gillan, Brenton Thwaites, Katee Sackhoff, Rory Cochrane, Annalise Basso, Garrett Ryan Ewald, James Lafferty/ 2013, 99 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler