Uçan Süpürge ödülleri duayen kadınların oldu

22. kez düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü’nü sinema ve tiyatro sanatçıları Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk aldı.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:33
Abone Ol google-news

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödülleri Opera Sahnesi’nde sahiplerini buldu. “Hikâyem 22.0” temasıyla düzenlenen festival ödül töreninin sunuculuğunu tiyatro oyuncusu Yetkin Dikinciler ve Ece Dizdar üstlendi. Bu yıl onur ödüllerine sinema ve tiyatro sanatçıları Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk değer görüldü. Sumru Yavrucuk ödülünü, yazar Meena Karnik’in elinden aldı. Ayla Algan’a ise ödülünü FIPRESCI üyesi Sarah Skoric takdim etti. Algan dakikalarca sahnede ayakta alkışlandı. 30 Mayıs’a kadar sürecek festival, ilk kez bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendi. 

Yavuz Özkan unutulmadı

“Bilge Olgaç Başarı Ödülleri”ni de sinema ve belgesel yönetmeni Pelin Esmer ve oyuncu Meltem Cumbul aldı. İki isim de ödülünü geçen günlerde hayata veda eden yönetmen Yavuz Özkan’ın anısına aldığını belirtti. “Genç Cadı” oyuncu ödülü ise “Güven” filminde oynayan Gözde Çığacı’ya verildi. Tema ödülü ise Kadın Eserleri Kütüphanesi ile Bilgi Merkezi Vakfı’na verildi.
Tören sonrası konuşan Sumru Yavrucuk, Opera Sahnesi’nin kendisi için çok kıymetli olduğunu belirterek “40 yıl önce şan bölümü öğrencisiyken, Opera Sahnesi’nde sahneye çıktım. Bir seyircinin sıcaklığı geldi. Bir sahne kokusu geldi, içime çektim ve bunca zaman nasıl geçti anlamadım bile. İşimi aşkla ve sevgiyle yaptım” dedi. Onur ödülü almaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Yavrucuk, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’ni eskiden beri takip ettiğini, ilk zamanlarda 3.5 kadının dayanışmasıyla oluşan grubun, bugün kıtalara yayıldığını, bundan bir kadın oyuncu olarak gurur duyduğunu söyledi.

Ayla Algan ise bu ödülü almanın kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu belirterek “Buraya gelmem mucize. Yatıyordum, rahatsızdım... 22 yıldır bu festivalin yapılması çok hoşuma gitti. İyi ki bugünü gördüm. Bütün çabamı harcadım ve buraya geldim, bu başarım da biyografime girdi” dedi. Bergüzar Korel, Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy gibi başarılı oyuncuları yetiştirdiğini söyleyen Algan, “Bir sanatçı ancak yeni oyuncular yetiştirirse ölümsüz oluyor” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler