Aynı anda bireysel ve kolektif...

“HARABEyİZ” Kolektifi ilk projesiyle Beyoğlu’nun arka sokaklarında kapısını açıyor. Lise öğrencilerinin başlattığı inisiyatif sanatçı ve tasarımcı her yaştan farklı branşlarda katılımcısıyla, katkıya ve gelişime açık bir platform olacak.

Yayınlanma: 22.06.2019 - 23:06
Abone Ol google-news

Mina Gürsel Tabanlıoğlu ve Selin Nisa Açıkel’in başlattığı ve ilkini düzenledikleri, farklı yeteneklerin mekân ile kurdukları ilişki üzerinden kendilerini anlattığı “HARABEyİZ”, sergi ve performanslarıyla, semt ve insan hikâyelerini Beyoğlu’nda restorasyonu süren bir yapıda, bugünün bakış açısıyla değerlendiriyor.

Kuloğlu Mah., Faik Paşa Cad., No:15 Beyoğlu’nda, gençlerin fikrini desteklemek üzere mimar Naim Arnas’ın sağladığı mekân geçmişinde randevuevi olarak da hizmet vermiş, yapısal özellikleriyle de ilginç bir Beyoğlu apartmanı. Girişten itibaren mimariden farklı sanat üretimlerine, çeşitli fikir ve işlerin sergilendiği katlardan biri ise performanslara açık olarak, spontane katılımlara olduğu gibi akustik konserlere de alan tanıyor.

Ortak enerji...

Farklı disiplinlerden katılımcıların kendi deneyimlerini ifade edecekleri bu oluşumun asıl hedefinin “özünde yalnızca bireyselliği yorumlayan kolektif bir çalışma düzeni”nin imkânlarını sorgulamak olduğunu ifade eden Mina Gürsel Tabanlıoğlu ve Selin Nisa Açıkel, önce böyle bir ortak alan hayal ettiklerini, bu yeri bulmak için yola çıktıklarında Naim Arnas’ın sağladığı imkânla belirlenen mekân hakkında düşündüklerini, içinden sürprizli hikâyeler çıkan bu mekanın içeriğe yansıdığını anlatıyorlar.
Tabanlıoğlu ve Açıkel projeyi şöyle anlatıyor: “Bütün her şeyi başlangıçta biz, iki kişi hayal ettik ve bir açık çağrı yaptık. Öncelikle bir mekân bakındık, bu mekânla karşılaştığımızda onun güçlü hikâyesi ve ruhundan çok etkilendik. O andan itibaren heyecanla, arafta kalmış bu ruha dokunarak bu mekânı yeniden nasıl var edebiliceğimizi hayal ettik. Çoğalarak, çoğaltarak üretmenin gücünün farkında olarak bir kolektifin ilk adımını attık. Her birimizin gündelik hayatta edindiğimiz deneyimleri aktarmak, benzer ya da benzemezler arasında bir sinerji oluşturmak için en değerli aracımız sanattı. Sanatın sınırsız kapasitesi bizi teşvik etti.”

Kolektif’ten haberler Ela Emeksiz’in yönettiği Facebook: harabeyiz ve Instagram: harabeyizkolektif hesaplarından takip edilebiliyor. Gençlerin tasarladığı deneyim 13 Temmuz’a kadar Çukurcuma’da sürecek. İletişim: [email protected] 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon