Livaneli'nin Penceresinden...

Zülfü Livaneli'nin Zafer Köse tarafından gerçekleştirilen söyleşilerinden oluşan kitabı "Livaneli'nin Penceresinden" raflardaki yerini aldı. Kitap, okurlara, romanlarının, bestelerinin, filmlerinin ardındaki Zülfü Livaneli’yi aktarıyor.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 17:58
Abone Ol google-news

Zülfü Livaneli’nin şu günlerde konserlerde hayranları ile buluşuyor. Yoğun bir dinleyicisi kitlesi olan Zülfü Livaneli aynı zamanda yazdıklarıyla da geniş bir okur kitlesine sahip. Romanları çok satanlar listesinde yer alıyor. Şimdi de Zafer Köse tarafından gerçekleştirilen söyleşilerden oluşan "Livaneli'nin Penceresinden" kitabı Doğan Yayınları'ndan çıktı. 

Kitabın tanıtım bülteninde şöyle deniliyor: “Zülfü Livaneli, bizi anlatıyor. Batının kibri ile doğunun cehli arasında kalmış bir toplumu, Türkiye’yi, Türkiye’nin tarihini, kültürünü, siyasi ve toplumsal yapısını değerlendiren bir kitap. Livaneli’nin zengin birikiminden damıtılmış bilgece sözler, tespitler ve az bilinen gerçekler...

Yüzyıllar boyunca büyük kırılma anları ve sancılı dönüşümler yaşamış bir toplum ve o toplumun kültür dağarcığında yerini almış büyük bir sanatçı, önemli bir aydın… Livaneli’nin Penceresi’nden okurlara, romanlarının, bestelerinin, filmlerinin ardındaki Zülfü Livaneli’yi, onun düşünce dünyasını açan ve sanattan tarihe, toplumbilimden siyasete uzanan bir nehir söyleşi.

Zafer Köse’nin, bir yılı aşkın bir sürede Zülfü Livaneli ile gerçekleştirdiği pek çok görüşmenin sonucunda okuyucuyla buluşan Livaneli’nin penceresinden, Türkiye toplumuna ilişkin tarihten, Anadolu kültürünün derin bilgeliğinden, dünü, bugünü, yarını bir araya getirebilen bir analiz. İktidara uzak halka yakın durmuş, eğilip bükülmeyen bir entelektüelin, yorulmak bilmeden gerçeği arayan bir aklın, Zülfü Livaneli’nin serüvenini.

Livaneli’nin Penceresinden, aynı zamanda Türkiye’nin derin yaralar aldığı son dönemlerine ilişkin en samimi hesaplaşma."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler