Gülriz Sururi’ye Aydınlanma Ödülü verildi

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, 2014 Aydınlanma Ödülü'nü Gülriz Sururi'ye verdi. Törende ünlü halk bilimci Prof.Dr.İlhan Başgöz’de bir konuşma yaptı.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 01:35
Abone Ol google-news

Gülriz Sururi’ye ödülü Dernek Başkanı A.İlhan Gülek takdim etti. Gülriz Sururi, “Atatürk’ü rehber edinen gençlerin bizi aydınlığa çıkaracağına inancım hiç sarsılmadı” sözleriyle ödülün şimdiye kadar aldıklarından daha önemli bir yeri olduğunu anlattı.

Gülek ise, , “Sanata ve sanatçıya böylesine büyük bir saldırının olduğu dönemde, yorulmayan, yılmayan, korkmayan bir sanatçıya ödül vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek aydınlığa giden yolun bayraktarı olan bir sanatçıya verilmesinden duydukları onuru ifade etti.

24 Kasım pazartesi günü, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde yapılan ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkı verdiği töreni tiyatro sanatçısı Ender Yiğit sundu.


Erdoğan Ünlü’nün oynadığı zeybekle başlayan törende konuşan  Prof. Dr. İlhan Başgöz’ün, “1950’de başlayan karşı devrim süreci bizi bu günlere kadar getirdi. Ancak Anadolu yediveren gülü gibi, aydın veriyor. Tüm uğraşlara karşı, Cumhuriyet kadar iri, Cumhuriyet gibi diriyiz” sözleri dakikalarca alkışlandı.
 
Feray Darıcı ve Kader İlhan’ın Fosforlu Cevriye'den şarkılar söylediği törende, Gülriz Sururi'nin oynadığı oyunlardan hazırlanan kısa bir film de gösterildi. Tiyatro Eleştirmenler Birliği adına Üstün Akmen’de bir konuşma yaparak Sururi’nin bu ödüle ne denli yakıştığını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler