Knidos’un Sırrı Festivali sona erdi

Kuruculuğu Nevzat Metin tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde (UKKSA) geleneksel hale gelen ve her yıl yeni bir temayı gündeme alan “Knidos’un Sırrı Festivali”nin dokuzuncusu düzenlendi.

Yayınlanma: 05.08.2019 - 23:08
Abone Ol google-news

Açış konuşmasının art direktör Emine Özkarslıoğlu ve sunuşu tiyatro-sinema sanatçısı Gülsen Tuncer tarafından yapılan etkinlikte öncelikle gelenekselleşen onur ödülleri verildi ve ardından Ahura müzik topluluğu tarafından bir konser gerçekleştirildi.

Ödül alanlar...
Festival kapsamında bu yıl ödül alan kişiler şöyle; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Prof. Dr. Aysel Çelikel, Sanayici ve Koleksiyoner Faik Erem, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Prof. Dr. Korkut Boratav, Yazar Ayşe Kulin, Sanayici ve Koleksiyoner Yunus Büyükkuşoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ressam Prof. Dr. Özdemir Altan, Halit Kıvanç, Heykeltraş Azimet Karaman.
“Göç ve Kimlikler” başlıklı tema ile yapılan festival programında şefliğini Sami Hosseini’nin üstlendiği Ahura Müzik Topluluğu konser verdi. Ekrem Kahraman’ın “Gılgamışın Yaprakları”, Emel Vardar, Funda Tarakçıoğlu, Ece Kazan ve Ağıt Uğur Uludağ’ın sergileri açıldı. Sergiler eylül ayı sonuna kadar görülebilir. Ayrıca Ağustos ayı içerisinde “Can Yücel’e Bin Selam” anma günü , “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı tiyatro oyunu , “Hüsnü Arkan” konseri ve çeşitli sanat çalıştayları da gerçekleştirildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon