‘Kız Kardeşler’ Saraybosna’dan iki ödül ile döndü

“Saraybosna’nın Kalbi” adı verilen festival ödülleri, tarihi Ulusal Tiyatro Binası’nda düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 23:32
Abone Ol google-news

25. Saraybosna Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde ülkemizi temsil eden “Kız Kardeşler”in yönetmeni Emin Alper “En İyi Yönetmen“ ödülünü alırken, film Uluslararası Sanat Sinemaları Konfederasyonu CICAE’nin verdiği dağıtım ödülünü kazandı.
Alper, ödülü almanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek, “Her zaman çağırın, her zaman gelirim. Herkese teşekkür ederim” dedi. Uluslararası Yarışma seçkisinde “Saraybosna’nın Kalbi“ ödülleri için yarışan dokuz film arasından iki ödüle değer görülen “Kız Kardeşler“, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.
Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer’in başrollerini paylaştığı, yapımcılığını Liman Film ve NuLook Production’ın üstlendiği film, ayrıca bu hafta, Avrupa’nın Oscarları olarak nitelendirilen Avrupa Film Akademisi Ödülleri’ne de aday oldu. Avrupa Film Akademisi Ödülleri, 9 Kasım’da Sevilla’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan “Kız Kardeşler“, geçen nisan ayında, Türkiye prömiyerini yaptığı 38. İstanbul Film Festivali’nde beş ödül birden kazanmıştı. Film 13 Eylül’de vizyona girecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler