‘Hayalim İzmir’e ‘Cumhuriyet Müzesi’ kurmak’

Bu yıl 88’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kültür ve sanata verdiği önem kapsamında düzenlenen Yüz Yüze Sohbetler, ünlü araştırmacı yazar – şair Sunay Akın’ı ağırladı.

Yayınlanma: 08.09.2019 - 23:31
Abone Ol google-news

Cumhuriyet döneminin tarihe damga vuran olaylarını anlatan ve seyircilerden büyük destek gören Akın, söyleşi sonunda ayakta alkışlandı. Sivas Kongresi’ni anlatan Sunay Akın, “İzmir Faciaları” kitabından bahsetti. Akın, “İşgal altında İzmir’de yapılan faciaları anlatıyordu. Güzel İzmir, senin adını taşıyan bir kitap 100 yıl önce Sivas’ta insanların elinde okunuyordu. Ben o kitabın uzun süredir peşindeyim. O kitaptan bir tane buldum. Önümüzdeki hafta alacağım. Çanakkale, Çanakkale Savaşı’dır, İstanbul zaten İstanbul, Samsun Bandırma ile, Ankara Anıtkabir’le. Peki İzmir? Benim hayallerimden biri de İzmir’e ‘Cumhuriyet Müzesi’ kurmak. Cumhuriyetin bütün değerleri, ruhu, her şeyi İzmir’dedir. Keşke bütün Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir bunu hak ediyor. O kitabın (İzmir Faciaları) hem orijinali burada olacak, müzede; ilk fırsatta bütün İzmirlilere dağıtmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hastalığımız Alzheimer
Son yıllarda tüm değerlerin unutulmaya başladığını ifade eden Akın, “Ülkemizin içinde bulunduğu hastalığın adı Alzheimer. Nereden geldiğini bilmeyen, nereye gideceğinden zaten kimsenin haberi yok. Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, orada kimse bir şey düşünmüyor demektir. Farklı farklı düşüneceğiz, her farklı düşünce bizi daha zengin ve güzel kılar” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler