Toprağın öyküsü...

Tepebaşı Belediyesi tarafından 13. kez düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu birçok sanatsal ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 6 ülkeden 10 sanatçının katıldığı sempozyumda halk, toprağın şekil alarak kenti süslemesine tanıklık ediyor.

Yayınlanma: 09.09.2019 - 23:17
Abone Ol google-news

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü, 2-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, kent kimliğinin önemli sembollerinden biri olan pişmiş toprağı, bir kez daha Eskişehirliler ile buluşturuyor. Bu yıl sempozyuma katılan 6 farklı ülkeden 10 sanatçı, kente armağan edecekleri pişmiş toprak eserleri üretmeye başladı. 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Almanya’dan -Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick (Gudrun Kühne), Polonya (Janina Myranova), İspanya (Miguel Angel Gil Andaluz), Güney Kore (Mun Kyung Kim), Çin (Zhang Jingjing) ülkelerinden sanatçıların katılımı ile devam ediyor. Sempozyuma ülkemiz adına ise sanatçılar Ece Kanışkan, Ergün Arda, Yasemin Yarol, İsmail Yardımcı ve Tarık Kartal katılıyor.

Halkın sempozyumu
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ilişkin değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da sempozyumun, halkın sempozyumu haline geldiğini belirterek “Pişmiş toprak, Eskişehir’in Tepebaşı bölgesinde, Cumhuriyet döneminden bu yana en önemli sanayi kolu olarak dikkat çekiyor. Artık gelenek haline gelen bu sempozyumla pişmiş toprağı sektörel, sanatsal ve bilimsel olarak ele almakla, bir ‘kent kültürünü’ yaşatıyor ve geleceğe taşıyoruz. Pek çok parka yerleştirilen özgün heykeller, bölgeye karakteristik bir özellik katıyor. Halkımızın gösterdiği büyük ilgiyle, sempozyum elit bir kesimin değil, halkın sempozyumu haline gelmiştir” diye konuştu. Öte yandan sektörde varlığını sürdüren kuruluşlar, sempozyum süresince ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken, geleneksel üretim yapanlar da etkinlikte kendilerine yer buluyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen 13 sempozyuma 36 ülkeden 131 sanatçı katılırken, toplam 173 eser kente armağan edildi.13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında Eskişehirli müzikseverler için birçok konser programı da ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl düzenlenen konser programlarında, Manga, Hilal Şahin, Derya İnanç, Bando Midas, Tepebaşı Belediyesi Halk Dansları, Kaan Kıran, Alpay, Soup Opera, Yoldayım Asuman ve Mehmet Erdem gibi isimler, Eskişehirlilere müzik dolu akşamlar yaşatıyor.Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun klasikleri arasına giren torna ve yemek yarışmaları da halkın, sempozyum ile iç içe olduğu etkinlikler arasında olmaya devam ediyor.

13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 14 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek kapanış töreni ve Mehmet Erdem konseri ile sona erecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler