Kumbaracı50’de Hak

Berkay Ateş’in yazıp, Ayşenil Şamlıoğlu ile birlikte yönettiği Hak oyunu Kumbaracı50’de sahneleniyor. Hak, adını, kimliğini, dilini bırakarak, nefesini, vicdanını, yanına alarak, gözünü karanlıklara açarak ve adımlarını saymadan, geriye dönüp bakmadan, yalınayak yürüyen bir insanın hikayesidir.

Yayınlanma: 21.12.2014 - 23:41
Abone Ol google-news
 
Amal Omran’ın Arapça oynadığı Kumbaracı50 ve  Brüksel Fundamental Monodrama Festival Luxembourg/Moussem Nomadic Arts Center ortak yapımı olan oyunun  Sahne ve Kostüm Tasarımı Tomris Kuzu, Işık Tasarımı Cem Yılmazer imzasını taşıyor. Dili Arapça olan oyunda Türkçe üst yazı kullanılmaktadır.
 
Sahnelenen hikaye, bir insanın bütün bu evren adına, güzelliklere, mutluluklara, sevgilere ulaşması adına yalınayak, diyar diyar yürüyerek yaktığı bir isyan ateşidir. Gözünün önünde, kendisini korumak için öldürülen gencecik bir insanın yaşadığının bir kanıtıdır, onun sesi, hayallerinin gerçekleşmesidir.
 
 

Tek perde 80 dakika olan, 10 Aralık'ta galasını yapan oyun, 26 Aralık 20.30  ve 27 Aralık 20.30’da i online bilet uygulamasını da başlatan Kumbaracı50’da izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler