‘Küçük Şeyler’ damgası

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Malatya Film Festivali ödül töreniyle sona erdi. Malatya 9. Film Festivali’nde en iyi film ödülü “Küçük Şeyler” filmine verildi. Kapanış ve ödül töreninde pazar günü hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter anıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin sinemamıza, sinema sanatçılarımıza ve Malatyamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz, dünya sinemasındayız. Oynadığımız hayat filmindeyiz. Önemli olan rollerimizin güzel olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 20.11.2019 - 23:46
‘Küçük Şeyler’ damgası
Abone Ol google-news

Ulusal Kısa Metraj’da 135 film yarışmaya başvurdu, 10 film yarışmaya katıldı. Filmlerin gösterilmesinin ardından Jüri Özel Ödülü sunuldu. Jüri Özel Ödülü “İyi Yemek Öldürür” filmine verildi.

9. Malatya Film Festivali’nde Vefa Ödülü geçen günlerde hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu anısına eşi Gülenay Kalkan Ünlüoğlu’na verildi. Festivalde, “Küçük Şeyler” filmi SİYAD ödülüne de layık görüldü. Festivalde, YÖNBİR Ödülü ise “Kovan” filminin yönetmeni Eylem Kaftan ile “Küçük Şeyler” filminin yönetmeni Kıvanç Sezer’e takdim edildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü, “Küçük Şeyler” filmindeki performansıyla Alican Yücesoy, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise yine “Küçük Şeyler” filmindeki performansıyla Başak Özcan aldı. Festivalde, En İyi Senaryo Ödülü, “Omar ve Biz” filminin senaristi Mehmet Bahadır Er, Ulusal Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü’nü ise “Dilsiz” filmi aldı. Kemal Sunal Halk Ödülü’ne, “Omar ve Biz” layık görülürken, Ulvi Saran Özel Ödülü ise “Kimsesizler Oteli” filmine verildi. En İyi Yönetmen Ödülü, “Kapan” filminin yönetmeni Seyid Çolak’a takdim edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler