Elif Özkul’un sunduğu törende, festival direktörü Bengi, Semerci, “Seyirci sayımız her yıl artıyor. Bu durum gelecek yıl için bize daha fazla heyecan verdi” diyerek emeği geçen destek olan tüm kişilere, kurumlara, sektörü buluşturan VisionIST “Endüstri Günleri” için de danışmanları Zeynep Atakan’a, ödül koyan Habertürk’e çok teşekkür etti. Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ise, “Türkiye ve dünyanın çok güzel sineması ve adalet üzerine filmleri var. Bu filmlerdeki adaleti hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için ihtiyacımız olan iyi nitelikli, özerk, bağımsız kuruluşlar. Bu festival onların yetişmesine katkıda bulunursa kendimizi mutlu hissedeceğiz” diyerek herkese teşekkür etti.
ÖDÜL AVUSTRALYA’YA
Çağın en önemli sorunlarından olan kaçak işçi göçüne dikkat çeken Avustralya filmi “Batmadan/Buoyancy” Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması “En İyi Film Ödülü”nü aldı. Ödülü jüri başkanı Zuhal Olcay’dan alan yönetmen Rodd Rathjen, “Burada olmak çok ayrıcalıklı” diyerek festivale teşekkür etti. Filmin konusuna duyduğu hassasiyeti ifade etti.
Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü “Küçük Şeyler/La Belle Indifference” ile Kıvanç Sezer aldı. Filmin başrol oyuncularından Başak Özcan’a ise bu yıl bir istisna yapan jüri “Özel Ödül”ü verdi.