Kendini tanı ve değiş

Betül Arım, tek kişilik gösterisi “Dışarda Hiçbir Şey Var!” ile Gönüllüler Günü’nde sevgide kalmayı öğretirken oyunun gelirini de Oyuncular Sendikası’na bağışlıyor.

Yayınlanma: 04.12.2019 - 02:00
Kendini tanı ve değiş
Abone Ol google-news

Seslendirme sanatçısı ve oyuncu Betül Arım, tek kişilik gösterisi “Dışarda Hiçbir Şey Var!”ı yaklaşık üç yıldır sahneliyor. 9 Aralık’ta yapacağı gösterinin gelirlerini Oyuncular Sendikası’na vereceğini söyleyen Arım, oyununda her insanın biricik ve tek olduğunu; insanın kendisine verebileceği en büyük armağanın kendisini bilmek, tanımak ve var etmek olduğunu; bilinçaltının insanı nasıl yönettiğini; anda ve sevgide kalmanın insanın hayatını nasıl değiştireceğini kendi hayatından örnekleyerek hikâyeler ve şiirlerle anlatıyor.

Kurumsal firmalara ve eğitim kurumlarına “Yaşama Sanatı” seminerleri veren Arım’ın, dokuz farklı konu başlığından oluşan tek kişilik gösterisi de, bu seminerlerin derlemesinden oluşuyor. Oyuna “Dostumuz da düşmanımız da biziz, bizi bizden başka engelleyen yok, hayatla kavga etmek yerine onunla şarkı söyleyip dans edebiliriz, seçim sizin” diyerek başlayan Arım, “Bu benim yaşamım” dediği gösterisine dair şunları söylüyor: “ ‘Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu var’ dedim; bildiklerimi paylaşmak, bilemediklerimi de öğrenmek için yola çıktım. Oyun bittiğinde sahneden çıkıp gitmiyorum, seyircilerin arasına karışıyorum. Orada 5.5 yaşından 10 yaşına; 17 yaşından 90 yaşına kadar izleyicimin olduğunu görmek çok değerli benim için. Ama en değerlisi gençlere ulaşabildiğimi görmek. 17 yaşında bir kızımız mektup yazdı bana, o kadar kıymetli bir şey ki bu. Yetişkinlere yıllardır ulaşabiliyorum, ama bu çağda gençlere ulaşabilmek, onlara temas edebilmek... Biliyorsunuz bugünün gençliği çok farklı, internet çağında yaşıyorlar, o bağı kurmak zor olabiliyor; ama onlara da ulaşabildiğimi gördüm. Bir arkadaşım ‘Senin oyunun çocukları bilgisayar ekranından uzaklaştırıp  kendilerinin farkına varmalarına sebep oluyor’ demişti, gençlere ulaşabilmek çok kıymetli...

SENDİKA İLE DAYANIŞMA

Yönetmenliğini Ahmet Ayaz Yılmaz’ın üstlendiği oyunun sahne ve video tasarımı R. Onur Duru’ya, kostüm tasarımı İlker Bilgi’ye ait. Oyun 5 Aralık 20.00’de Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 7 Aralık20.00’de Maslak42 Espor Arena’da, 9 Aralık 20.30’da ise Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) izleyiciyle buluşacak. Betül Arım, 9 Aralık’ta sahnelenecek oyunun tüm gelirini Oyuncular Sendikası’na verecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler