Arkeolojik ve doğal mirası korumak

Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (ANAMED) uluslararası yıllık sempozyumu dün başladı. Bu yıl 14.’üncüsü düzenlenen sempozyum, bugün de İstiklâl Caddesi’nde bulunan ANAMED Oditoryumu’nda devam ediyor. B. Nilgün Öz ve Christina Luke tarafından, UNESCO’nun ortaklığı ile organize edilen “Miras, Dünya Mirası ve Gelecek: Ölçek, Koruma ve Diyalog Üzerine Görüşler” adlı sempozyum, Türkiye’de kültürel ve doğal mirasın korunması ve geliştirilmesiyle ilgili güncel temaları, alan ölçeğini ve Dünya Mirası dengesini odağına alarak inceliyor.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 02:00
Arkeolojik ve doğal mirası korumak
Abone Ol google-news

Sempozyum, Koc¸ U¨niversitesi’nden Chris Roosevelt ve Christina Luke, Bagˆımsız Aras¸tırmacı B. Nilgu¨n O¨z ve Ku¨ltu¨r ve Turizm Bakanlıgˆı’ndan Evrim Ulusan’ın konuşmalarıyla başladı. “Bağlamı İçinde Miras” başlıklı I. oturumda, KU Leuven’den (Leuven Üniversitesi) Ebru Torun “Kültürel Miras Alanlarına Çok-Ölçekli Tarihi Peyzaj Tanımıyla Yaklaşmak: Sagalassos Örneği” başlıklı sunumu; UNESCO’dan Burcu Özdemir’in “Avrupa’daki Arkeolojik Varlıkların Korunma Zorluklarına Genel Bir Bakış” başlıklı sunumu ve UNESCO’dan Isabelle Anatole-Gabriel’in  “UNESCO Bağlamında Arkeolojinin Avrupa’daki Durumuna Genel Bir Bakış ve Türkiye’nin Rolü” başlıklı sunumları yer aldı.

“Dünya Mirasını Konumlandırmak” başlıklı II. oturumda ise Avusturya Arkeoloji Enstitüsü’nden Sabine Ladstätter’in “Efes: Vizyonla Gerçeklik Arasında Bir Dünya Miras Alanı”; Schenk Architects’ten Thomas Kaefer’ın “Aphrodisias: Dünya Mirasından Öncesi, Sonrası ve Ötesi”; Cardiff Üniversitesi’nden Ashley Lingle’ın “Çatalhöyük’ün Korunması ve Yorumlanmasına Dair Güncel Yaklaşımlar” ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Güliz Bilgin Altınöz’ün “UNESCO Dünya Mirası Markası: Türkiye’de Arkeolojik Mirasın Korunmasına Yönelik Bir Araç mı Yoksa Bir Tehdit mi?” başlıklı sunumları katılımcılarla buluştu. “Peyzajın Konumlandırılması” başlıklı III. oturumla sonra eren sempozyum yarın, “Kurumlar, Koruma ve Topluluklar” başlıklı 2 oturum ve “Ortaklık ve Dünya Mirası: Alman - Türk İlişkilerinden Örnekler” başlıklı oturumla sona erecek. Saat 09.30’da başlayacak programın içeriği için https://anamed.ku.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler