Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na başvuru koşulları açıklandı. Yarışma sonunda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek.

Yayınlanma: 23.01.2020 - 02:00
Turhan Selçuk Karikatür Yarışması
Abone Ol google-news

Konunun serbest olduğu yarışma, tüm çizerlere açık. Şartlar şöyle: Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayımlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalı. Teknik serbest. Çizer yarışmaya en fazla 5 eserle katılabilir. Orijinal ya da baskıya uygun 300 dpi, jpg formatında olmak üzere e-posta ile de kabul edilebilir. Gönderilecek karikatürlerin boyutu en fazla 30x40 cm. olmalı. Katılımcılar, eserinin arkasına büyük harflerle adını, soyadını, adresini, e-postasını, ülkesini ve telefon numarasını yazmalı, kısa bir özgeçmişini zarfın içine koymalı. Karikatürler, 1 Mayıs tarihine kadar şu adrese gönderilmiş olmalı: 10. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması - Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, 48200 - Milas, Muğla / Türkiye. (www.milas.bel.tr / e-mail: [email protected])

Yarışmanın sonuçları 20 Mayıs’ta açıklanacak. Ödül töreninin tarihi ise 19 Eylül. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de yapılacak. Sergi, 1 Ekim’e tarihine kadar açık kalacak. Yarışmanın seçici kurulunda şu isimler yer alıyor: Muhammet Tokat (Başkan), Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Sonay Yılmaz, Hicabi Demirci, Nazım Alpman, Ramize Erer, Çiğdem Demir, Yüksel Aksu, Serter Karataban (Raportör). Jüri toplantısı ise 9 Mayıs’ta yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler