Kendime Gömülü Kaldım Sergisi uzatıldı

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve UniCredit işbirliğiyle3 Aralık 2014 – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde düzenlenen Handan Börüteçene’nin “Kendime Gömülü Kaldım” sergisi, 30 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Yayınlanma: 14.01.2015 - 06:10
Abone Ol google-news
 
İstanbul’u “Gönlüm kırık… Her yerinden kırık, paramparçayım, her parçam bir başka yerde… Savrulup durmaktan yoruldum” diye anlatan Börüteçene, bu sergiyle İstanbullular’ı şehirlerine sahip çıkmaya çağırıyor.
 
Sergide Handan Börüteçene, İstanbul’un hayaletini görünür kılmak için diktiği bir giysi heykel ve bu giysi heykelin çektirdiği hatıra fotoğraflarından oluşan yerleştirmesiyle bugünkü hemşerilerine “kendini” hatırlatmaya geliyor.
 
Yapıtının doğum yazısında “Bu şehir dört yüz bin yıldır insan kalbinin hiç durmadan attığı sonsuz bir nefes / Hemşerilerim bu sonsuz nefesin belleğinden niye kaçıyorlar bir tür anlamıyorum?”diyen Handan Börüteçene, dünyanın en eski arkeoloji müzelerinden birinin kökleri arasında, bugün İstanbul’da yaşayan insanların tarihle ilişki kurma biçimlerini sorguluyor.
 
Börüteçene’nin bu yerleştirmesi ilk defa Kendine Gömülü Bizans adıyla,1999 yılında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenen Akdeniz’in Mor Bin Yılı Sergisi’nde sergilendi. Daha sonra 2007 yılında, bu sefer de Suların Bağladığı/Suların Çözdüğü adıyla Venedik’te Nova Icona, L’Oratorio di San Ludovico ve İl Fenice’de sergilendi, 2008’de ise UniCredit’in Milano’daki merkez galerisinde sanatseverlerle buluştu. 2011 yılında Londra Kraliyet Akademisi’nde Suların Bağladığı/Suların Çözdüğü adıyla sergilenmeye, değişerek yaşamaya devam eden yapıt, nihayet yepyeni bir yerleştirme ve isimle (Kendime Gömülü Kaldım) İstanbul’la buluştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler