Mekan Artı Kapanıyor...

Büyük emekle 6 Kasım 2010’da oto-yıkamadan çağdaş sahne sanatları mekanına dönüştürülen Mekan Artı, ev sahibesinin mekanı satması ve yeni sahiplerinin mekanı çamaşırhaneye çevirmek istemesi nedeniyle kapanıyor. Mekan Artı kapanışı 14 Mart 2015 tarihinde ilk oyunu olan “Kök” ile yapacak.

Yayınlanma: 26.01.2015 - 04:52
Abone Ol google-news
 
Üftade Sokak’taki bir dönüşüm hikayesini gerçekleştiren Mekan Artı, 2010-2015 yılları arasında bu projesine, fikrine, inancına, mücadelesine destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor.
Mekan Artı’da beş sezon boyunca neredeyse her gün kapılarımızı açık tuttu,. bünyesinde gerçekleştirdiği onlarca projenin yanında, yüzün üstünde farklı etkinliğe yer verdi. Sosyal sorumluluk bilinciyle, sanatın dönüştürücülüğü ve ulaşılabilirliği ilkesiyle projeler üretti. Bugüne kadar yaratıcı ve yeni her türlü projeye destek vererek, projelerinde gösteri sanatlarının gelişimine, deneyselliğine, diline ve bugün üzerine söylediklerine önem vererek, yeni fikirleri destekledi.
 
 
Nasıl Kapatacağız?
 
Mekan Artı son ayında, geniş bir seçkiyle, hem var olan hem de geçmişte sahnelediği oyunlardan bir program hazırlıyor. Artık sahnelenmeyen ama sevilen oyunlarını son ayında tekrar seyirciyle buluşturacak; üçKİŞİ – Tek Seyircilik Oyun, Bizde Yok, Sesler, Şiddet Üçlemesi 1-Ayna, Şiddet Üçlemesi 2-Şeker, Şiddet Üçlemesi 3-Kalem, 80’lerde Lubunya Olmak, 90’larda Lubunya Olmak, Şahmeran’ın Bacakları Şubat ve Mart ayı içinde sahnelenecek. Mekan Artı kapanışını 14 Mart 2015 tarihinde, Mekan Artı’nın ilk oyunu olan “Kök” ile yapacak.
 
 
Yola devam
 
Ekip yola devam edeceğini şu sözlerle ifade ediyor;
 
“Bizler beş yıl önceki heyecanımızı muhafaza ederek, yeni bir yer bulup yolumuza devam edeceğiz. Sanatın, popüler olandan beslendiği, tek bir sese dönüştüğü bu dönemde; güçlü olanı güçlendirmek ve güçsüz bir muhalife dönüştürerek hükmedenin varlığını kuvvetlendirmek için değil, aykırı olan sanatı, hükmeden yanında güçlü ve sert bir zıt olarak var etmek için kendi varlığımızı koruyacağız! 
Mekan Artı olarak dileğimiz yolumuza kaldığımız yerden devam etmek” diyen ekip önerilere, destek ve fikirlere açık.  Oyunlarımızı izleyerek yeni mekanımızın giderleri için destek olacağınızı unutmayın!”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler