Müzede tatil atölyeleri

Türkiye İş Bankası Müzesi, yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenirken öğrenecekleri atölye çalışmaları düzenliyor. Atölye çalışmaları Eminönü’nde yer alan tarihi binada, uzman eğitmenler tarafından 5-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 17:28
Abone Ol google-news
 
Tasarruf bilinci edinilmesinden, tüketim alışkanlıklarının öğrenilmesine, bankacılık nesnelerinin tanıtılmasından el becerilerinin geliştirilmesine pek çok farklı alanda, çeşitli bilgiler içeren atölyelerle çocukların eğlenirken öğrenmesi ve keyifli bir yarıyıl tatili geçirmesi hedefleniyor.
 
Eminönü’nde yer alan tarihi binada, alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmaları 5-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı. Sandviç Resim Atölyesi, Müze Hatıram Atölyesi, Gizli Saklı Atölyesi, Yaratıcı Yazma Atölyesi, Para Atölyesi, Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi olmak üzere 6 ana başlıkta gruplandırılan çalışmalar 27 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında devam edecek.
 
Farklı yaş gruplarına hitaben hazırlanan, çoğuna katılımın ücretsiz olduğu atölye çalışmalarına kayıt yaptırmak için iletişim bilgileri ile birlikte katılmak istenilen atölyenin ad ve tarih bilgilerinin [email protected]  adresine gönderilmesi yeterli.
 
 
Eğlenceli Eğitici Atölye çalışmaları;
 
5-7 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlanan Müze Hatıram Atölyesi 27-28 Ocak ve 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu atölyede Türkiye İş Bankası Müzesi’nin birbirinden ilginç bölümlerini eğitmen eşliğinde gezecek çocuklar, bankacılık nesnelerini öğrenirken, bankacılık tarihine ilişkin eğlenceli bir keşfe çıkacaklar. ‘Çizgilerimi Birleştir’ çalışması ve ‘Çiftini Bul’ oyunu ile neşeli zaman geçirecek çocuklar 60 dakika sonunda biriktirdikleri hatıralarla müzeden ayrılacaklar. 
 
27 Ocak ve 3 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 90 dakikalık Sandviç Resim Atölyesi’nde çocuklar enerji ve tüketim tasarrufu konusunda bilgilendirilecekler. 9-12 yaş arası çocuklar için planlanan çalışmada tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılacak ve çeşitli malzemeler kullanılarak camdan sandviç resimler yapılacak.
 
“Değerli olanı saklamak” fikrinden yola çıkıp bankaların kasa dairelerine uzanan Gizli Saklı Atölyesi’nde çocuklar, Müze’deki gizli hazineleri keşfedipsayı avı oynayacak, ilişkilendirme oyunuyla keşfettikleri nesneleri daha yakından tanıyıp pekiştirecek. 90 dakika sonunda herkesin‘değerli olanını saklamak’ için origamiden mini kasalarıolacak.28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe 10-12 yaş arası çocuklar katılabilecek.
 
29 ve 30 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek Yaratıcı Yazma Atölyesi’nde çocuklar yaratıcı drama oyunları oynayacak, canlandırmalar yapacak ve kendi öykülerini yazacaklar. 9-12 yaş arasındaki çocuklar resim, müzik, yazı, drama gibi farklı disiplinlerle 90 dakika boyunca keyifli vakit geçirecekler.
 
Para Atölyesi’nde 10-12 yaş arası çocuklar, eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, para ile ilgili üç boyutlu bir film izleyecekler. ‘Paranın Döngüsü’ oyunu ile keyifli vakit geçirirken, bütçe defteri tasarımı ve sihirli kâğıtlarla hatıra para tasarımı çalışmalarıyla da el becerilerini geliştirecekler. 31 Ocak ve 5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek atölyeye katılım ücreti 20 TL.
 
Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi’nde ise 8-10 yaş arası çocuklar, eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, tasarrufla ilgili bir hikâye anlatım çalışması yapacaklar. 120 dakika sürecek atölyede matematik yarışması, eski hesap makinelerinin incelenmesi ve kumbara tasarımı gibi farklı etkinlikler yapılacak. 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek etkinliğe katılım ücreti 20 TL.
 

Yarıyıl atölyeleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu almak için muze.isbank.com.tradresi ziyaret edilebilecek, 0212 511 18 04 numaralı telefon aranabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler