Zamanın akışına karşı

En iyi özgün müzik, set tasarımı, giysi, makyaj–saç tasarımı Oscar’larını alan komedi ünlü yıldızlardan oluşan kadrosuyla zamanın akışı, vicdan, gelenekler, değerler, yeni kuşak, aktarım, umut temalarını enerjik, akıcı bir anlatımla tartışıyor.

Yayınlanma: 27.02.2015 - 17:52
Abone Ol google-news

1968’de Avrupa kıtasının en uç sınırında bir zamanlar bir imparatorluğun merkezi  olan eski Zubrowka Cumhuriyeti’nde bir zamanların en gözde, prestijli oteli  Büyük Budapeşte Oteli’nin yıkılmasına aylar kalmıştır. Devir artık değişmiştir, artık kaplıcalar kimsenin umurunda değildir. İçine dönük, yalnız bireylerin kaldığı otele gelen genç yazar burada otelin sahibi Zero Mustafa ile tanışır.  Otelin tarihçesini çok merak eden yazar Zero Mustafa ile sohbet etmeye başlayınca otel, otelin varsıl müşterileri ve ilk konsiyerji Bay Gustave’la ilgili çok ilginç bilgiler öğrenir.
 
Bay Gustave, Budapeşte Oteli’nde 1932’de çalışmaya başlamış, zengin, yaşlı, kibirli, sığ, ilgiye muhtaç, güvensiz müşterilere her türlü servisi vererek otele altın çağlarını yaşatmıştır. Savaştan kaçan yoksul sığınmacı Mustafa’yı da oğlu gibi benimsemiş, mesleğin sırlarını ona da öğretmiştir. Otelin en iyi
müşterilerinden Kontes Céline Villeneuve ölünce Gustave’a büyük bir miras  bırakır. Gustave çok zengin olmasına olur ama olaylar bundan sonra başlar...
 
Stefan Zweig’ın eserinden uyarlanan komedi, Teksaslı yönetmen Wes Anderson’ın özel dünyasını, karakterlerini yansıtıyor. Anderson, özgün vizyonuyla, kişisel estetik anlayışıyla sıradışı, benzersiz bir  atmosfer kurmakta çok başarılı bağımsız, yaratıcı bir yönetmen.
 
Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, Wes Anderson’ın benzersiz dünyası, fotoğraf galerileri, fragman yer alıyor.
 
 
The Grand Budapest Hotel ( Büyük Budapeşte Oteli) Yön: Wes Anderson Oyn: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Jude Law, Jeff Goldlum, Tilda Swinton, Bill Murray, Saorise Ronan, Adrien Brody, Edward Norton, Willem Dafoe, Harvey Keitel, Owen Wilson, Tom Wilkinson/ 2014, 95 dakika, BirFilm.
 
Format: Dvd, Vcd.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler