Ulan ilk albümü 'Dua Tarlası' ile rock kulvarını sallamaya geliyor

Volkan Diyaroğlu ve Ziya Levent Aybay’ın kurduğu Ulan’ın ilk albümü “Dua Tarlası” Sony Music etiketiyle yayımlandı.

Yayınlanma: 02.04.2015 - 11:13
Abone Ol google-news

Grup ismini hayatımızın bir parçası olan küçüklü büyüklü isyanlarımızda ve her türlü heyecanımızı seslendirmemizde ilk başvurduğumuz “Ulan” sözcüğünden alıyor. “Ulan” ilk klip şarkısı “Kaybolduğumda”da hayatımızdaki zaman duraklarında geziniyor, yalnızca kendimizle başbaşayken kafamızdan geçen düşüncelerin çarpışmalarıyla hesaplaşıyor. Öte yandan kaybettiğimiz ve elimizden alınan rüyalara da göndermeler yapıyor. Sözün özü Ulan “Dinleyin!” diyor.

Dua Tarlası’nın kayıtları İstanbul Valencia arasında, mix ve mastering aşamaları da Valencia'da bulunan Blackout Musice (Paco Morillas) ve Crossfade Mastering (Enrique Soriano) tarafından gerçekleştirildi.

Albüm 13 şarkıdan oluşuyor. 12 tanesinin söz ve müziği Volkan Diyaroğlu'na, “Hafriyat” isimli şarkının söz ve müziği Ziya Levent Aybay'a ait. Albümün prodüktörü ve müzik danışmanı ise gazeteci-yazar Ali Deniz Uslu. 

Ulan, 2014 yazında Volkan Diyaroğlu ve Ziya Levent Aybay tarafından kuruldu. Arkadaşlıkları lise yıllarına dek uzanan ikili, 1999 yılında “Scarlet” ismiyle çalışmalarını sürdürürken 2003’de dağıldı.

Ziya Levent Aybay kariyerine sanat yönetmeni-tasarımcı olarak çeşitli reklam ajanslarında devam ederken müzikten kopmadı. Avrupa ve Türkiye sanat dünyasında tanınan sanatçı Volkan Diyaroğlu da farklı ülkelerde sergiler açtı.

@ulanband
www.ulanband.com

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler