Ben kimim ?

S.J. Watson’ın çok satışlı romanından uyarlanan psikolojik gerilim, bellek, bilinç, güven, korku, bağışlama temalarını sürükleyici bir anlatımla işliyor.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 18:05
Abone Ol google-news

40 yaşındaki Christine Lucas amnezi hastasıdır. Trafik kazasından sonra beyin sarsıntısı geçiren genç kadın bazı şeyleri anımsayamaz. Kocası Ben’le 14 yıl evlidir. Her gece uyuduğunda zihni aklındaki herşeyi siler. Her sabah uyandığında bir önceki gün yaşadıklarını hatırlamaz. Kendini 24 yaşında duyumsar.

Her gün Ben işe gittikten sonra nöropsikiyatr Dr.Nasch, Christine’e telefon eder, fotoğraf kamerasıyla görsel bir günlük tutmasını anımsatır. Böylelikle Christine bir gün önce neler yaşadığını anımsayacaktır. Christine’le Dr. Nasch her gün düzenli olarak buluşup konuşurlar, bu buluşmayı Ben’den gizli tutarlar.

Dr. Nasch’in yardımıyla Christine bazı olayları anımsamaya başlar. Trafik kazası geçirmemiş biri onu öldürmeye çalışmıştır, ayrıca 9 yaşında bir oğlu vardır. Christine’in gerçeği ve karanlık geçmişini keşfetmesi için saldırıya uğradığı geceyi hatırlaması gerekmektedir.

Olayları parça parça anımsamaya başladıkça Christine ne kocası Ben’e ne de Dr. Nasch’e güvenmemeye başlar. Kendini büyük bir çıkmazın içinde buluveren genç kadın bundan sonra iç güdülerine güvenmek zorundadır.

1970’lerin başarılı gerilimlerine saygıda bulunan filmin Özel Bölümler’inde fragman, yönetmen Rowan Joffé ve oyuncu Nicole Kidman’la söyleşiler yer alıyor.

Before I Go to Sleep (Uyuyana Kadar) Yön: Rowan Joffé Oyn: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, Anne–Marie Duff, Adam Levy, Dean–Charles Chapman / 2014, 88 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler