'Afife' almayın!

Adaylarıyla, kazananlarıyla çok tartışılan Afife Tiyatro Ödülleri gecesi mini bir Oscar töreni gibiydi.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 11:50
Abone Ol google-news

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri gecesi mini bir Oscar töreni gibiydi önceki gece... Herkesin “Allah boyu kadar uzun ömür versin,” dediği Korhan Abay’ın sunduğu törende sahne ve sunum beğeni topladı. Afife Tiyatro ödüllerinin emekçisi Haldun Dormen’in vazgeçilmez aksesuarı şalı o gece sarı renkti, adaylar, konuklar herkes çok şıktı... Tiyatro dünyası önceki gece Haliç Kongre Merkezi’nde buluştu ve Afife ödüllerinin on dokuzuncusu sahiplerini buldu. 

Tekand ve ikincikat’tan mücadele çağrısı

Adaylarıyla, kazananlarıyla çok tartışılan Afife Tiyatro Ödülleri gecesi, aralarında Yaşar Kemal, Çolpan İlhan, Yavuz Şeker, Talat Halman ve Sevda Şener’in de olduğu pek çok ismin, yitirdiklerimizi anmasıyla başladı. 

Teşekkürler sevgililere

Gecede ödül alanların teşekkür konuşmaları epey uzundu; ama teşekkürlerin çoğu bu kez sevgililere gitti. Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü alan Firuze Engin (Cambazın Cenazesi - ikincikat) konuşmasında “Benim için her gün dünyayı döndüren sevgilime teşekkür ediyorum” vurgusu yapıp “Daha fazla masum çocuğun ölmemesi için sanatta ve sokakta mücadeleye devam,” diye sözlerini tamamlayınca konuklardan büyük bir alkış aldı. Ardından Yapı Kredi Öze Ödülü’nü alan Şahika Tekand da “Bu daha başlangıç. mücadeleye devam...” dedi.

Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nü alan Zeliha Berksoy’da genç sanatçılara şöyle seslendi: “Tiyatroya karşı masum olun, çalışın ve sabredin.” Bu yılki büyük ödülü, yılın en başarılı prodüksiyonu ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İBBŞT) “Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyununa gitti.

Ödülü almak üzere sahneye İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Yiğit Sertdemir çıktı. Bilindiği üzere, İBBŞT’nin yönetimini sanatçılardan alıp bürokratlara teslim eden yeni yönetmeliği değiştirmek için kurumdaki sanatçılar büyük mücadele veriyor. Bu nedenle Sertdemir, konuşmasında “Şehir Tiyatroları bir çınar, dalları güçlü ve uzun, yaprakları titrek... Şehir Tiyatroları direnerek 100 yıl daha varolmaya devam edecek,” dedi ve yine bir alkış tufanına sebep oldu.

Büyük ödül Şehir Tiyatroları’na

14 DALIN ÖNE ÇIKANLARI

Yılın En Başarıyı Prodüksiyonu: İBBŞT “Bir Yaz Gecesi Rüyası”

Yılın En Başarılı Yönetmeni: Alexandar Popovski “Bir Yaz Gecesi Rüyası” (İBBŞT)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Tuğrul Tülek “İki Kişilik Yaz”

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Aslı Yılmaz “Tesir”

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Yavuz Şeker “Bir Yaz Gecesi Rüyası”

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tomris İncer “Kral (Soytarım) Lear”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler