Bakırköy'de 60 sanatçı işten çıkarıldı

Bakırköy Belediye Tiyatroları ve Klasik Müzik Oda Orkestrası'nda sanatçı kıyımı.

Yayınlanma: 16.06.2015 - 09:26
Abone Ol google-news

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda (BBT), Bakırköy Belediye Başkanlığı ile seçim tartışmaları sürerken, 15 Mayıs’ta, tiyatronun yönetim kurulu ve disiplin kurulunun görev süresinin dolmasına rağmen seçim 16 Haziran’a ertelenmişti.

Oyuncular seçim sürecine hazırlanırken 48 sözleşmeli oyuncudan 30’unun işine son verildi. Edinilen bilgiye göre işten çıkarılan sözleşmeli oyunculardan birkaçının dava sürecine gittiği, diğer oyuncuların ise seçim sürecini bekledikleri ve tiyatroya geri dönmek istedikleri öğrenildi. Kadriye Kenter’in Genel Sanat Yönetmenliği’nden alınmasından sonra göreve vekâleten atanan Aytekin Özen’in listeyi belirlediğini söyleyen oyuncular, “Listenin neye göre belirlendiği büyük bir soru işareti. Tiyatroda 24 kadrolu oyuncu var. 30 sözleşmelinin de işten çıkarılması, tiyatronun büyük prodüksiyonlara imza atamaması demek” dediler. Sezon boyunca sahnelenen oyunlardan ‘Hayvan Çiftliği’, ‘Hizmetçiler’ ve ‘Romeo ve Juliet’ gibi ilgi çeken oyunlar programdan kaldırıldı. Tiyatro ise gerekçeyi ‘seyircinin az olması’ diye açıkladı. Buna itiraz eden sanatçılar, oyunların çoğu zaman kapalı gişe sahnelendiğini belittiler. Belediyenin küçülmeye gittiğini söyleyen oyuncular, işe sanatçılardan başlamalarının üzücü olduğunu belirtti ve müdüriyetin yetkilerinin daraltılmasını, tiyatronun patronu gibi davranmamasını ve daha özgür bir ortamda sanat yapmak istediklerini söyledi.

 

Orkestra artık yok

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda oyuncuların işine son verilmesinin ardından, Bakırköy Belediyesi Klasik Müzik Oda Orkestrası’nın (BBKMOO) tüm üyelerinin de işine son verildiği bilgisini edindik. Buna göre, yaklaşık 30 sözleşmeli sanatçının yer aldığı topluluğun, sadece ayda bir konser verdikleri gerekçesiyle önce sözleşmelerinin yenilenmediği, ardından hukuki bir gerekçe göstermeden işten çıkarıldıkları belirtildi. Daha sonra, orkestra üyelerinin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile bir uzlaşma toplantısı talep ettikleri bildirildi. İstanbul’da Bakırköy Belediyesi bünyesinde yer alan topluluk, 2002 yılında, belediyenin öncülüğünde kuruldu. Orkestra, her ayın son pazar günü ücretsiz konserler veriyor. Düzenli aylık konserler veren orkestranın şefi ise Elşad Bagirov.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler