Matrak, ilginç ve eğlendirici

“Big Game-Büyük Oyun”, gelenekler gereği babasına yetişkin bir erkek olduğunu kanıtlamak için ok ve yayla geyik avlamak üzere ormanın derinliklerine gönderilmiş Finli bir çocuğun başrolünü üstlendiği, aksiyonun tavan yaptığı, yer yer çok hareketli, matrak, ilginç ve eğlendirici olabilen bir gençlik-macera filmi.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

ABD-“Entourage”, Fransa-“Colt 45”, Avustralya-“Kill Me 3 Times”, Finlandiya-“Big Game”, Danimarka-“The Salvation” ve İngiltere-“A Royal Night Out” yapımı, milletler karması gibi 6 filmin gösterime girdiği bu hafta seyrettiğim, bütünüyle el değmemiş ve ürkütücü güzellikteki Finlandiya yalçın, sarp, karlı kayalık dağlarında çekilmiş “Big Game-Büyük Oyun”, gelenekler gereği babasına yetişkin bir erkek olduğunu kanıtlamak için ok ve yayla geyik avlamak üzere ormanın derinliklerine gönderilmiş Finli bir çocuğun başrolünü üstlendiği, aksiyonun tavan yaptığı, yer yer çok hareketli, matrak, ilginç ve eğlendirici olabilen bir gençlik-macera filmi.

5 yıl önce korku-komedi karışımı “Dare Exports” filmiyle dikkati çekmiş Finli yönetmen Jalmari Helander’in çok satan yazar Dan Smith’in aynı adlı romanından uyarladığı “Büyük Oyun”, Oskari adında ve avcı babasına kendini kanıtlamak derdindeki bir çocuğun (Onni Tommila) Helsinki’deki uluslararası bir toplantıya katılmaya giderken uçağı (Air Force One) yerdeki teröristlerce vurulup düşürülen kara derili ABD başkanını (Samuel L. Jackson) kurtarmasını hikâye ediyor özetle.

Yardımcısı Morris’in (Ray Stevenson çok iyi oynuyor) iha- neti sonucunda, ikili oynayan, feleğin çemberinden geçmiş, deneyimli bir CIA yöneticisinin (Jim Broadbent) yetiştirdiği baş terörist Hazar (Mehmet Kurtuluş, hikâyenin psikopat-kötü adamı) artık durumundan ümit kesilmiş, dünyanın en güçlü liderini tam ele geçirecekken acar kahramanımız Oskari devreye giriyor ve 11 Eylül’den beri en büyük terörist saldırısına maruz kalmış ABD başkanını kurtarıyor tabii ki.

Finalinde Oskari’nin en büyük avını yaptığı “Büyük Oyun”, iyi çekilmiş, sürükleyici kılınmış bir aksiyon-macera seyirliği sonuçta.

 

Seyredeğer filmler

Nicedir Tv’de yayımlanıp ilgiyle izlenen gençlik komedisinin aynı ekiple sinemaya aktarılan versiyonu “Entourage”, Sinema’nın Kabe’si Hollywood’da çalışan ve akıllarını para kazanmaya, ünlenmeye, kızlara takmış, California’lı bir grup genç oyuncu ve yapımcı adayının aynı arkadaş çevresinde yaşadıklarını konu edinen, eğlenceli bir seyirlik.

Yeraltı dünyasında her türlü yasadışı işleri çeviren bir çeteye bulaşmış bir polisin hikayesine dayanan, Fransız yönetmen Fabrice Du Welz’in imzasını taşıyan “Colt 45-Büyük Tuzak”sa yeni bir vasat polisiye- aksiyon yapımı. İngiliz yönetmen Julian Jarrold’un “A Royal Night Out-Kaçak Prenses”iyle Danimarkalı yönetmen Kristian Levring’in “The Salvation-İntikam”ı da bu haftanın afişlere çıkan öteki seyredeğer filmleri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler