İnsanlığın geleceği için

En iyi görsel efekt Oscar’ını alan epik bilimkurgu, insanlık, gelecek, inanç, sevgi, yaşamda kalma içgüdüsü temalarını yetkin bir vurguyla, olağanüstü bir görsellikle irdeliyor.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 14:10
Abone Ol google-news

2065’te dünyada yiyecek azaldığından uygarlık tarıma yönelir. Eski pilot, mühendis Cooper çiftliğinde kayınpederi, kızı Murph ve oğlu Tom’la yaşar. Cooper’da diğer insanlar gibi uyum sağlayarak çiftçilik yapmaya başlamıştır. Kızı Murphy odasında bir hayalet olduğunu, kitaplarını raflardan düşürerek onunla iletişim kurduğuna inanır. Cooper, kızının hayaletinin özel kodlar yolladığını ayrımsar. Bu koordinatlar onları bir Nasa istasyonuna (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) yönlendirir.

Burada ünlü fizikçi Profesör John Brand’la karşılaşan Cooper ondan dünyanın sonunun yakın olduğunu, insanların dünyadan ayrılmaları gerektiğini öğrenir. Dr. Brand organik yaşam gözlemi yapmak için öteki gezegenlere astronot yollamıştır. Ona göre tek kurtuluş insan neslini sürdürmek için koloni kurmak gerekmektedir. Beş bin donmuş cenin taşıyan uzay gemisi Endurance’la yeni bir yaşam başlatmak üzere bir grup bilim adamı yola çıkar, gemide Murph’la Tom’un babaları Cooper’da vardır.

Gerçeküstü ve şiirsel bir anlatım, olağanüstü bir görsellik içeren film, Metropolis (1927), 2001: A Space Odyssey (2001 Uzay Yolu Macerası/1968), Mirror (Ayna/ 1975), Blade Runner (Bıçak Sırtı / 1982) filmlerinden etkilenmeler içeriyor.

Interstellar (Yıldızlar Arası) Yönetmen: Christopher Nolan Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, Ellen Burstyn, Mackenzie Foy, Casey Affleck / 2014, 162 dakika, Yeni Film. Format: Dvd. Blu–ray.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler