'Altın Portakal' artık yok

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ertelendiğiyle ilgili yapılan açıklamada "Altın Portakal"ın kullanılmaması dikkat çekti.

Yayınlanma: 05.09.2015 - 14:51
Abone Ol google-news

Resmi internet sitesinde bu yıl 18-24 Ekim tarihleri arasında düzenleneceği belirtilen “Uluslararası Antalya Film Festivali” kasım ayına ertelendi. Erteleme gerekçesi olarak 1 Kasım seçimleri ve Antalya’da 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak olan G-20 zirvesi gösterildi. Yapılan yazılı açıklamayla yarışmanın adından “Altın Portakal” ibaresinin çıkarıldığı da teyit edilmiş oldu. Açıklamada “Uluslararası Antalya Film Festivali” ibaresi kullanıldı.
Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel’in yazılı açıklamasına göre 6. Uluslararası Piyano Festivali 17 Kasım’da başlayacak ve 29 Kasım’da sona erecek, ardından da 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında 52. Uluslararası Antalya Film Festivali gerçekleştirilecek.
Açıklamada ayrıca, festivale başvuruların 11 Eylül’den itibaren www.antalyaff.com adresinden yapılabileceği belirtildi.
Geçen yıl Reyan Tuvi imzalı Gezi belgeseli “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek”in yarışmadan çıkarılması üzerine sansür tartışmaları yaşanmış ve yönetmenlerin filmlerini çekmeleri üzerine festivalin “Ulusal Belgesel Film Yarışması” bölümü iptal edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler