Üzümcü: Koskoca ülke iki dudak arasında

Muhalif duruşu nedeniyle İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosundan ihraç edilen Levent Üzümcü, inandığı doğruları söylemeye devam edeceğini vurguladı.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 17:33
Abone Ol google-news

Ülkede yaşananlardan herkes gibi kendisinin de olumsuz etkilendiğini belirterek, “Çocuklarıma daha iyi bir Türkiye bırakabilmek istiyorum. Koskoca bir ülke iki dudağın arasına sıkışıp kaldı” dedi. Üzümcü, Karşıyaka Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda önceki akşam “İstibdat Kumpanyası” adlı oyunu sahnelemeden önce sorulamızı yanıtladı. Oyunun, Abdülhamit sıkıyönetimi zamanında tiyatro yapmaya çalışan bir grubun öyküsünü anlattığını anımsatan Üzümcü, gülümseyerek, “Günümüzle ilgisi yok” dedi.

Ülkede yaşayan herkes gibi kendisinin de söz söyleme hakkı olduğunu , çocuklarına daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için “sen memursun, sus” yaklaşımını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Şehir Tiyatroları’ndan atılmasının da tiyatro yapmasına engel oluşturmadığına dikkat çekti.

Sosyal medyadaki trollerin “siyaset yapma” uyarılarına, “Yaşamla ilgili ne istiyorsam söylüyorum” diye yanıt veren Üzümcü, şöyle konuştu:
“Her türlü bilinçte de özgür olmak lazım. ‘Ben çok özgürüm’ diyerek, sıkı yönetim ülkesinde kendini kandırarak yaşarsın. Farklı kültürlerden geliyoruz ama aynı dili konuşuyoruz. Sürekli bizi düşman etmeye çalışıyorlar. Ben insan olarak duruyorum karşısında, hiç kimsenin de beni ayırt etmesini istemiyorum. Herkesin hayatını istediği gibi yaşaması, birbirine saygı duyması özgürlüğün temel ilkelerinde bir tanesi. Bunları söylediğim zaman ne vatan hainliği ne de siyaset yapmış oluyorum... Toplumda belli bir mevkiye geldiğin zaman özgür karar verebilmen kolay değildir.
İnisiyatif kullanabilmek, bugünlerde çok önemli. İnisiyatif kullanılamaması büyük problem olmaya başladı. Koskaca bir ülke iki dudağın arasında sıkışıp kaldı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler