Arda Aydoğan, hayatını kaybetti

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) yıllarca genel sanat yönetmenliğini yapan, iki ay önce Bakırköy'de yeni açılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin başına getirilen opera sanatçısı Arda Aydoğan dün Levent'teki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 09:07
Abone Ol google-news

CRR'den yapılan açıklamada, Aydoğan'ın cenazesinin  yarın saat 10.00'da CRR'de yapılacak törenin ardından, öğlen namazını müteakip Levent camiinden defnedileceği belirtilerek, "Merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi.
 

ARDA AYDOĞAN

1963 yılında Ankara'da doğumlu olan Arda Aydoğan, M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü bitirdi. 1989'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1994'te CRR Konser Salonu'nun Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine atandı. 1995'te CRR Opera Orkestra ve Korosu'nu, 1996'da CRR Senfoni Orkestrası'nı, 2003'te CRR Dans Tiyatrosu'nu kurdu. On yıl boyunca görev yaptığı CRR, onun döneminde Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı konser salonları arasına girdi. Aydoğan son olarak iki ay önce Bakırköy'de yeni açılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin başına getirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler