Amasya'da P Tipi yasak

Amasya F Tipi Hapishanesi mahkumlarına aylardır talep etmelerine karşın mizah dergisi Penguen verilmiyor. Gerekçe ise kara mizah gibi: ‘O dergi devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamultuyor.’ (Çizim: Musa Kart)

Yayınlanma: 10.11.2015 - 10:37
Abone Ol google-news

Amasya F Tipi Hapishanesi’nde mizah var, dergisi yok! Amasya F Tipi Hapishanesi mahkumlarının okumak için aylardır talep ettikleri mizah dergisi Penguen’in onlara verilmeme gerekçesi de kara mizah gibi. Karikatür - mizah dergisi Penguen için gardiyanlar tarafından “Devlet büyüklerinin ağzını, burnunu yamultuyor” denildiğini belirten mahkumlar, hapishane yönetiminin yayın hakkı gaspı yaptığını ve derginin kasıtlı olarak temin edilmediğini belirtiyorlar. Ayrıca, hapishane idaresinin kendileriyle alay edercesine “Penguen dergisi bayilere gelmiyor” gerekçesini de sunduklarını belirterek “Koskoca Amasya’da dergi bayilere gelmiyormuş! O zaman idare neden bayilerden istetmiyor?” diyorlar.

Dergiler, mektuplar ve diğer hak gaspları için idare yetkilileriyle tartıştıklarında ise idarenin kendilerini hasta gibi göstererek ‘rehabilitasyon’ uygulamaya çalıştıklarını söylüyorlar: “Muhalif ve direnen devrimcileri hapse at, sonra da onları hasta gibi görerek ‘rehabilitasyon’ uygula! Asıl hasta olan; bir karikatür dergisinden korkan, polis tarafından felç edilmiş bir gencin arkadaşlarıyla dayanışmak için yazdığı mektuptan da korkan ve engelleyen ruh halidir! Hasta olan; rehabilitasyona gereksinen, adli-siyasi tüm mahkumların suyunu tasarruf amacıyla kesenlerdir. Bizler içerde de dışarda da olsak, devrimci fikirlerimizi ve gururumuzu ayakta tutmaya devam edeceğiz.”

Mektupta, “Dışarıda polis vuruyor, felç ediyor, burada da hapishene idaresinin dergileri, mektupları engelleyerek susturmaya çalışıyorlar bizi” sözleriyle sona eriyor.

 

Mizah anlayışları bizden daha üstünmüş!

Penguen’in çizeri ve editörü Bahadır Baruter ise bu kara mizahı şöyle yorumladı: “Hapishane yönetimi bu yaklaşımıyla belli ki Penguen’den çok daha üstün bir mizah anlayışına sahipler. Mahkumlar, talep ettikleri Penguen’e ulaşana kadar şimdilik hapishane yöneticilerinin mizahıyla neşe bulmaya devam edebilirlerse iyi olur.”

ÇİZİM: MUSA KART


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler