Yaşar Kemal'e saygı konseri

İngiliz konuk şef James Judd yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası ve şef Gökçen Koray yönetiminde İstanbul Filarmoni Korosu bu akşam Lütfi Kırdar’da, Yaşar Kemal’e saygı konseri veriyor.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 11:26
Abone Ol google-news

Konserde, Yaşar Kemal’in gençliğinde derlediği ağıtlardan, Zülfü Livaneli tarafından bestelenen film müziği Yer Demir Gök Bakır’a, Adnan Saygun’dan, operanın mağbedi Milano’daki La Scala’nın bestelettiği ve Türkiye’de ilk kez kesitlerinin seslendirileceği Teneke Operası’na ve İdil Biret’in yorumuyla dilinin gücü ve bir sanatçı olarak bağımsızlığı ile benzeştiği Beethoven’a kadar, yerelden evrensele zengin bir programla büyük ustayı saygıyla anılacak.

Konserin solistleri, Anna Smirnova(mezzo soprano), Bülent Bezdüz( tenor), Alper Göçeri (bariton), Ali Haydar Taş(bas), Emre Gültekin (vokal-bağlama) ve piyanist İdil Biret.

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kurulan orkestraya bugün 23 ülkeden müzisyenler katıldı.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer 3 Denizin Sesi; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların uyumlu birlikteliği.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler