“İç’ime Konuşma”

Emre Okçuer “İç’ime Konuşma” adlı projesinde, mikrofon ve dijital steteskop kullanarak, ses sanatçısı Serenad Bağcan’ın konuşma, nefes, nabız gibi bedene ait seslerin titreşimini bir damla suda mikroskobik çekim yaparak, cymatics tekniği ile görünür kılıyor.

Yayınlanma: 25.03.2017 - 14:39
Abone Ol google-news

Projenin bir parçası olan video yerleştirmeleri 9 Nisan’a kadar ODTÜ Sanat18 kapsamında ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde sergilenmektedir.

Resim ve tasarımlarının yanı sıra, Okçuer önceki çalışmalarında mükemmel çalışan insan mekaniğini araştırarak, tıbbın araçlarını, ışığın sonsuzluğunu, müziğin derinliğini ve videonun görselleştirme ve sunum gücünü kullanarak bedeninin izlerine ve iç seslere yönelmiştir. Bedenin dış zırhını parçalayarak yüzeye odaklanan bakışı içe çekmiş ve çıplak bakışla algılayamadığımız gizli evreni, MR  ve çeşitli teknikleri kullanarak görünebilir kılmıştır.

Son çalışmalarında da bilim, sanat ve teknolojiyi birleştirerek, yaşamın her zerresinde görünmeyen bir güç olarak bulunan ses enerjisinin frekansları üzerine araştırma ve denemelerini sürdürmektedir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler